Ευρωαγορές: Διευρύνονται οι απώλειες εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της οικονομίας

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Διευρύνονται οι απώλειες εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της οικονομίας
Οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας οι οποίες συζητούνται αυτές τις ημέρες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Τελευταία ενημέρωση 16:07

Διευρύνονται οι απώλειες που καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές στις συνεδριάσεις της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας οι οποίες συζητούνται αυτές τις ημέρες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Αποβραδίς, ούτε τα νέα στοιχεία για περαιτέρω αποκλιμάκωση του αμερικανικού πληθωρισμού ήταν αρκετά για να οδηγήσουν την Wall Street σε ένα κλείσιμο σε θετικό έδαφος, με το καμπανάκι της λήξης των συναλλαγών να βρίσκει τον Dow Jones σε μία «βουτιά» 600 μονάδων.

Τα χθεσινά hawkish σχόλια Αμερικανών αξιωματούχων της Fed όπως των Μπούλαρντ και Μέστερ, τα διαδέχτηκε η ανησυχητική προαναγγελία από πλευράς Klaas Knot, ο οποίος, στο περιθώριο του Νταβός, δήλωσε πως «δεν θα σταματήσoυμε μετά από μια μόνο αύξηση 50 μονάδων βάσης, αυτό είναι σίγουρο», αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

  • Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 1,51% στις 450,62 μονάδες.
  • Ο Euro Stoxx 50 χάνει 1,62% στις 4.106 μονάδες.
  • Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,05% στις 7.748 μονάδες.
  • Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει 1,42% στις 14.965 μονάδες.
  • Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 1,57% στις 6.972 μονάδες.
  • Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο χάνει 1,25% στις 25.727 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 1,95% στις 8.758 μονάδες.

Η εικόνα στην Ασία

Μεικτά ήταν τα πρόσημα που επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά από την ανησυχία που χαρακτήρισε την συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς.

O Nikkei 225 στο Τόκιο έχασε 1,44%, ο S&P/ASX 200 στο Σύδνεϋ ενισχύθηκε 0,57%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai κέρδισε 0,49% και ο SZSE Component αντίστοιχα 0,87%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 0,11% και στη Σεούλ ο KOSPI ενισχύθηκε 0,51%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Knot (ΕΚΤ): Δεν θα σταματήσουμε σε μία αύξηση 50 μ.β. στα επιτόκια - Αυτό είναι σίγουρο

Longi: Επένδυση - μαμούθ για το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider