Πετρέλαιο: Έναρξη εβδομάδας με κέρδη λόγω Κίνας και Σουέζ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Έναρξη εβδομάδας με κέρδη λόγω Κίνας και Σουέζ
Kέρδη σημειώνει το πετρέλαιο στην αρχή της νέας εβδομάδας λόγω της αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της ζήτησης της Κίνας, ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τις πιθανές επιπτώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας μετά την προσάραξη πλοίου στη Διώρυγα του Σουέζ.

Kέρδη σημειώνει το πετρέλαιο στην αρχή της νέας εβδομάδας λόγω της αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της ζήτησης της Κίνας, ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τις πιθανές επιπτώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας μετά την προσάραξη πλοίου στη Διώρυγα του Σουέζ.

Τα συμβόλαια του αμερικάνικου αργού σκαρφάλωσαν πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, αφού έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα κατά 8% χαμηλότερα, ενώ το brent με άνοδο άνω του 1,7% προσεγγίζει τα 80 δολάρια το βαρέλι. Αξιωματούχος της κινεζικής κεντρικής τράπεζας δήλωσε ότι η ανάπτυξη της χώρας θα επανέλθει σε τροχιά σύντομα καθώς το Πεκίνο παρέχει περισσότερη οικονομική στήριξη σε νοικοκυριά και εταιρείες, σύμφωνα με συνέντευξή της στην People's Daily.

Ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ και ρυμουλκά προσπαθούν να επαναφέρουν το πλοίο, σύμφωνα με την Leth Agencies, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε πλοία που διασχίζουν τη δίοδο. Οι αλυσίδες ανεφοδιασμού συνταράχτηκαν το 2021 αφού το γιγάντιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given κόλλησε στην πλωτή οδό.

Το πετρέλαιο είχε ένα αδύναμο ξεκίνημα για το 2023, καθώς οι προθεσμιακές καμπύλες σηματοδοτούν άφθονη προσφορά ενώ η χαμηλή ρευστότητα αφήνει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επιρρεπή σε άγριες διακυμάνσεις. Ωστόσο, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση από bullish απόψεις, με τον κορυφαίο διαχειριστή hedge fund Pierre Andurand να λέει ότι το αργό θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 140 δολάρια το βαρέλι φέτος εάν η Ασία ανοίξει πλήρως μετά τα lockdown.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διώρυγα του Σουέζ: Φορτηγό πλοίο «κόλλησε» προσωρινά στα αβαθή - Χωρίς προβλήματα η κίνηση

Βραζιλία: Υπό έλεγχο η κατάσταση στην πρωτεύουσα - Ο Λούλα διαπιστώνει τις ζημιές

gazzetta
gazzetta reader insider insider