Χρυσός: Τρίτη συνεχής άνοδος και ξανά πάνω από τα 1.800 δολάρια

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Τρίτη συνεχής άνοδος και ξανά πάνω από τα 1.800 δολάρια
Ένα πιο αδύναμο δολάριο βοήθησε στη στήριξη των τιμών του χρυσού, εν όψει μιας βασικής σειράς πληθωριστικών στοιχείων.

Tρίτη συνεχόμενη άνοδο σημείωσαν οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού κατά την διαπραγμάτευση της Πέμπτης, καταφέρνοντας να ξεπεράσουν τα επίπεδα των 1.800 δολαρίων για πρώτη φορά σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Ένα πιο αδύναμο δολάριο βοήθησε στη στήριξη των τιμών του χρυσού, εν όψει μιας βασικής σειράς πληθωριστικών στοιχείων, δήλωσε στο Marketwatch ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Τα στοιχεία που αναμένονται να ανακοινωθούν την Παρασκευή περιλαμβάνουν μια ανάγνωση για τον δείκτη τιμών παραγωγού και τις προσδοκίες του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον πληθωρισμό.

Την επόμενη εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να επιβραδύνει την αύξηση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα, αλλά οι επενδυτές θα θέλουν να ακούσουν τι έχει να πει για την τάση του πληθωρισμού και πού τα επιτόκια θα μπορούσαν να κορυφωθούν, προσέθεσε ο Μόγια.

Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 3,50 δολάρια ή 0,2%, για να διαμορφωθεί στα 1.801,50 δολάρια η ουγγιά στην Comex.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 38,8 σεντς ή 1,7% στα 23,31 δολάρια η ουγγιά.

Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου ενισχύθηκε 63,20 δολάρια ή 3,4% στα 1.917,50 η ουγγιά ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιανουαρίου «σκαρφάλωσε» 1 δολάριο ή 0,1% στα 1.012,50 δολάρια η ουγγιά, και ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 1,6 σεντς ή 0,4% στα 3,876 δολάρια η λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ανοδικά για 2η σερί ημέρα αλλά παρέμεινε κάτω από τα 1.800 δολάρια

Πώς αλλάζει η Κομισιόν τον κανονισμό για το δημόσιο χρέος

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider