Χρυσός: Ανοδικά για 2η σερί ημέρα αλλά παρέμεινε κάτω από τα 1.800 δολάρια

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ανοδικά για 2η σερί ημέρα αλλά παρέμεινε κάτω από τα 1.800 δολάρια
Οι τεχνικές προοπτικές παραμένουν ανοδικές για τον χρυσό βραχυπρόθεσμα, αλλά «αν δούμε τα επιτόκια και το δολάριο να αρχίσουν να αυξάνονται, είναι πιθανό να δούμε μεγάλο μέρος του ράλι του Νοεμβρίου να ακολουθεί την ίδια διαδρομή τις επόμενες εβδομάδες».

Συνέχισαν τα κέρδη και στην συνεδρίαση της Τετάρτης οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, αν και έκλεισαν κάτω από τα επίπεδα των 1.800 δολαρίων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα, με την στάση αναμονής να επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα στις αγορές εν γένει.

Οι τεχνικές προοπτικές παραμένουν ανοδικές για τον χρυσό βραχυπρόθεσμα, αλλά «αν δούμε τα επιτόκια και το δολάριο να αρχίσουν να αυξάνονται, είναι πιθανό να δούμε μεγάλο μέρος του ράλι του Νοεμβρίου να ακολουθεί την ίδια διαδρομή τις επόμενες εβδομάδες», έγραψαν αναλυτές της Sevens Report Research στο ενημερωτικό δελτίο της Τετάρτης, και το οποίο επικαλείται το Marketwatch.

«Οι traders και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί με τα περίεργα θετικά σημεία των δεδομένων που αναμιγνύονται με τις αυξανόμενες ανησυχίες για μια διαρκή παγκόσμια ύφεση, ιδιαίτερα υπό το φως του παρατεταμένου lockdown της Κίνας που αναμένεται να επηρεάσει τη δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου», δήλωσε ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money.

Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 15,60 δολάρια ή 0,9%, για να διαμορφωθεί στα 1.798 δολάρια η ουγγιά στην Comex.

To ασήμι παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 59 σεντς ή 2,6% κλείνοντας στα 22.922 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός

Χρυσός: H μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από το 2020 - Πάνω από 1.800 δολάρια η ουγγιά