Κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός
Κάτω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά έκλεισε η τιμή του χρυσού, καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τον κλάδο υπηρεσιών και την αύξηση μισθών στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στο δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων.

Κάτω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά έκλεισε η τιμή του χρυσού, καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τον κλάδο υπηρεσιών και τις αυξήσεις μισθών στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στο δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων. Τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας ενίσχυσαν, παράλληλα, τις προσδοκίες για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Αναλυτικά, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου, υποχώρησε κατά 28,30 δολάρια ή κατά 1,6% στα 1.781,30 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στην αρχή των συναλλαγών, το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 1.822,90 δολάρια, ήτοι στο πιο υψηλό ενδοσυνεδριακό επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 10 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου έχασε 83 σεντς ή 3,6%, στα 22,417 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου έχασε 39,80 δολάρια ή 2,1% στα 1.861, 30 δολάρια ανά ουγγιά. Οι τιμές πλατίνας παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησαν 19,10 δολάρια ή 1,9% στα 1.007,50 δολ. ανά ουγγιά.

Τα στοιχεία του ISM έδειξαν σήμερα ότι το βαρόμετρο των συνθηκών στις αμερικανικές επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών βελτιώθηκε στο 56,5% τον Νοέμβριο, με τους οικονομολόγους να αναμένουν πτώση στο 53,7%. Τα στοιχεία του ISM ακολούθησαν το report του Νοεμβρίου για τις θέσεις απασχόλησης στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα των ΗΠΑ, που αποκάλυψαν τη δημιουργία 263.000 θέσεων εργασίας και μια άνοδο 0,6% στο ωρομίσθιο.

Με τα δεδομένα από την αμερικανική οικονομία να παραμένουν εν πολλοίς θετικά, ορισμένοι επενδυτές αρχίζουν να επανεξετάζουν ποιο θα είναι το υψηλότερο επίπεδο επιτοκίων στο οποίο η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα σταματήσει τις αυξήσεις, που για την ώρα εκτιμάται σε λίγο κάτω από το 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider