Σε πολύμηνα υψηλά το Χρηματιστήριο, «σπάζοντας» τις 920 μονάδες

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πολύμηνα υψηλά το Χρηματιστήριο, «σπάζοντας» τις 920 μονάδες
Ισχυρός τζίρος στην ελληνική αγορά για την πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, με ώθηση από το θετικό επενδυτικό κλίμα στο εξωτερικό.

Πάνω από τις 920 μονάδες έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, «ανακτώντας» τα εν λόγω επίπεδα για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022.

Η ελληνική αγορά έλαβε «πάτημα» ανόδου από το θετικό κλίμα που προκάλεσαν στα ξένα χρηματιστήρια οι δηλώσεις του επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, δημιουργώντας προσδοκίες για χαλάρωση στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Στο εσωτερικό «μέτωπο», συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων των ελληνικών εισηγμένων. Η Πλαστικά Θράκης εμφάνισε μειωμένο τζίρο και EBITDA ύψους 42 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2022. Από την πλευρά της, η Μπλε Κέδρος ανακοίνωσε σημαντική αύξηση της οργανικής κερδοφορίας της.

Σημειώνεται πως στη μεγάλη κινητικότητα των επενδυτών έπαιξε ρόλο και το χθεσινό rebalancing των μετοχών στον δείκτη MSCI Greece Standard.

Η εικόνα στην αγορά

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κέρδισε 1,11% στις 922,42μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 83 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 925,04 μονάδες και χαμηλό στις 912,48 μονάδες.

Ο Large Cap κέρδισε 1,24% στις 2.250 μονάδες, ο Mid Cap ισχυροποιήθηκε 0,87% στις 1.389 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ανέβηκε 2,06% στις 666,59 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, άνοδο 4,52% κατέγραψε η Motor Oil και κέρδη 3,7% η Alpha Bank.

Αντίθετα, απώλειες 5,6% κατέγραψε η Intralot και πτώση 1,7% η Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider