Ευρωαγορές: Οριακά κέρδη μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό, ΑΕΠ

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Οριακά κέρδη μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό, ΑΕΠ
Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη νέα αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Τελευταία ενημέρωση 15.26

Μικρή άνοδο καταγράφουν την Δευτέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα επικαιροποιημένα στοιχεία αναφορικά με το ύψος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη αλλά και για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει οριακές κέρδη 0,12% στις 411,26 μονάδες, με τον πετρελαϊκό κλάδο να υποχωρεί κατά 0,8%, ενώ ο τραπεζικός τομέας ενισχύεται κατά 0,6%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 κερδίζει 0,12% στις 3.617,73 μονάδες.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κερδίζει 0,25% στις 13.276 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40, ο οποίος βρίσκεται στις 6.268 μονάδες, με απώλειες 0,08%.

Στη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 κερδίζει 0,24% στις 7.064 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,37% στις 22.612 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος στις 7.920 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη σχεδόν 7% σημειώνει η μετοχή της βρετανικές IDS (πρώην Royal Mail), ενώ απώλειες 3,5% σημειώνει η μετοχή της αυστριακές Verbund, μετά την υποβάθμιση της τιμής-στόχου από την Credit Suisse.

Μάκρο

Ανάπτυξη της τάξης του 0,5% κατέγραψε η ιταλική οικονομία στο τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία Istat, με το ποσοστό να είναι αρκετά υψηλότερο από τις μέχρι πρότινος εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, ενισχύθηκε 2,6%, σύμφωνα με την Istat.

Οι αναλυτές ανέμεναν μηδενική ανάπτυξη για το ιταλικό ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο και ανάπτυξη 2% σε ετήσια βάση, ενώ η κυβέρνηση της χώρας εκτιμούσε πως το ΑΕΠ στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου θα κατάγραφε μείωση.

Απώλειες στην κινεζική αγορά - Σε υψηλά 6 εβδομάδων ο Nikkei

Με μικρά πρόσημα ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Δευτέρας στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας - Ειρηνικού, με τον ιαπωνικό δείκτη να κλείνει σε υψηλότερα επίπεδά του από τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ συρρίκνωση εμφάνισε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε σε υψηλά έξι εβδομάδων και στις 27.587 μονάδες με σημαντικά κέρδη 1,78%, ενώ στον αντίποδα ο δείκτης HSI στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ διαμορφώθηκε στις 14.678 μονάδες, με απώλειες 1,18%.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους και οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα, με τον δείκτη Shanghai να κλείνει με απώλειες 0,77% στις 2.893 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shenzhen Composite έχασε 0,04% στις 10.397 μονάδες.

Τέλος, στη Νότια Κορέα ο δείκτης KOSPI έκλεισε με κέρδη 1,11% στις 2.293 μονάδες, όπως και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, που διαμορφώθηκε στις 6.863 μονάδες με άνοδο 1,15%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώχευση της κοινοπραξίας Stellantis - Guangzhou AG για παραγωγή των Jeep στην Κίνα

Credit Suisse: Φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με 20 τράπεζες για την ΑΜΚ

Κίνα: Συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider