Μικτά πρόσημα στην Wall μετά τα στοιχεία για ΑΕΠ, αγορά εργασίας - «Βουτιά» 24% για τη Meta

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στην Wall μετά τα στοιχεία για ΑΕΠ, αγορά εργασίας - «Βουτιά» 24% για τη Meta
Κέρδη 300 μονάδων για τον Dow Jones, ισχυρές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Τελευταία ενημέρωση 19.58

Μεγάλη άνοδο σημειώνει την Πέμπτη ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones, καθώς τα θετικά μηνύματα για την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο αναπτερώνουν την επενδυτική ψυχολογία, η οποία κλονίστηκε από τις απογοητευτικές επιδόσεις των τεχνολογικών κολοσσών κατά το γ' τρίμηνο του έτους.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης καταγράφει κέρδη 338 μονάδων ή 1,06% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 32.177 μονάδων, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί οριακά κατά 0,16% στις 3.824 μονάδες.

Απώλειες 1,12% σημειώνει, τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που βρίσκεται στις 10.847 μονάδες, με την μετοχή της Meta να υποχωρεί άνω του 20%, στον απόηχο της υποβάθμισης των προβλέψεών της για τα κέρδη στο δ' τρίμηνο, που ακολούθησαν τις κατώτερες των εκτιμήσεων επιδόσεις της στο γ' τρίμηνο.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 8% σημειώνει η μετοχή της Comcast, στον απόηχο των ανακοινώσεων της εταιρείας για το γ' τρίμηνο, οι οποίες υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ άνοδο σχεδόν 3% σημειώνει και ο τίτλος της McDonald’s, μετά τις θετικές επιδόσεις της αλυσίδας fast food στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Πλέον, σε εβδομαδιαία κλίμακα, οι Dow Jones και S&P 500 ενισχύονται κατά 2%, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται υψηλότερα κατά περίπου 1%. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τον βιομηχανικό δείκτη.

Μάκρο

Με ρυθμούς μεγαλύτερους από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ στο γ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας. Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ «έτρεξε» με ρυθμό 2,6% έναντι συρρίκνωσης 0,6% στο β' τρίμηνο του έτους και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν μια μέτρηση για ανάπτυξη στο 2,3%. Ακόμα, για το γ' τρίμηνο η προσωπική κατανάλωση στις ΗΠΑ αυξήθηκε με ρυθμό 1,4%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 5,3%.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, αύξηση -χαμηλότερη ωστόσο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών- σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ. Πιο αναλυτικά, οι νέες αιτήσεις ανεργίας ανήλθαν σε 217.000 την εβδομάδα που έληξε στις 22 Οκτωβρίου, αυξημένες κατά περίπου 3.000 σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, την στιγμή που οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μία αύξηση κατά περίπου 6.000 αιτήσεις.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των ατόμων που ήδη εισπράττουν επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε κατά 55.000 την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον ανέρχεται σε 1,44 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πάνω από τις προβλέψεις η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ΄τρίμηνο - Στο 2,6%

Mastercard: Οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - «Ανθεκτικές οι καταναλωτικές δαπάνες»

Morgan Stanley: «Έκοψε» για πρώτη φορά τη σύσταση για την Meta - Απώλειες 20% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider