Comcast: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη τρίτου τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Comcast: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη τρίτου τριμήνου
Η επιβράδυνση στον αριθμό των νέων πελατών πλήττει τον ακρογωνιαίο λίθο της επιχείρησης της Comcast, παρόμοια όπως και με άλλες εταιρείες όπως η Charter Communications  και Altice.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Comcast, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα μειώθηκαν ελαφρώς, παρουσιάζοντας μια συνεχιζόμενη ήπια ανάπτυξη των πελατών ευρυζωνικότητας.

Στα κέρδη ανά μετοχή η εταιρεία ανακοίνωσε 96 σεντ προσαρμοσμένα έναντι 90 σεντ αναμενόμενα σε έρευνα της Refinitiv, ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 29,85 δισ. δολάρια έναντι 29,65 δισ. δολάρια αναμενόμενα.

Η εταιρεία επεσήμανε ότι πρόσθεσε 14.000 πελάτες ευρυζωνικής σύνδεσης κατά το τρίτο τρίμηνο που αποτελεί και βελτίωση από το δεύτερο τρίμηνο, όταν η Comcast δεν πρόσθεσε νέους πελάτες για πρώτη φορά.

Ωστόσο, τα παραπάνω αποτελούν ενδείξεις ότι οι πάροχοι καλωδιακής ευρυζωνικής σύνδεσης αντιμετωπίζουν αυξημένο ανταγωνισμό από εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ασύρματου Διαδικτύου.

Η επιβράδυνση στον αριθμό των νέων πελατών πλήττει τον ακρογωνιαίο λίθο της επιχείρησης της Comcast, παρόμοια όπως και με άλλες εταιρείες όπως η Charter Communications και Altice.

Η AT&T ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών της παραμένει προτεραιότητα για την εταιρεία και πρόσθεσε 338.000 νέους πελάτες κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Τα έσοδα της Comcast μειώθηκαν κατά 1,5% στα 29,85 δισ. δολάρια σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν 5,9% στα 9,5 δισ. δολάρια σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Unilever: Ενισχυμένες οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο, αναβαθμίζει τις ετήσιες εκτιμήσεις

Caterpillar: Κέρδη και έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider