Ράλι 8% για το φυσικό αέριο - Επέστρεψε στα κέρδη το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι 8% για το φυσικό αέριο - Επέστρεψε στα κέρδη το πετρέλαιο
Ο «μαύρος χρυσός» ενισχύθηκε όμως ο σημερινός πρωταγωνιστής είναι το φυσικό αέριο.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύτηκε το πετρέλαιο την Τρίτη, με τις τιμές να ανακτούν ό,τι έχασαν χτες αλλά και κάτι παραπάνω, ωστόσο, το φυσικό αέριο ξεχώρισε στη σημερινή συνεδρίαση.

Αναλυτικότερα, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,9%, για να διαμορφωθεί στα 85,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του φυσικού αερίου διεύρυναν τα κέρδη τους πραγματοποιώντας διήμερο θετικό σερί, ανακάμπτωντας εμφατικά από τη καταβαράθρωση του -23% την περασμένη εβδομάδα, παρόλο που ο θερμότερος καιρός στις ΗΠΑ και οι αντίστοιχες προβλέψεις των μετεωρολόγων μειώνουν τη ζήτηση.

Πιο συγκεκριμένα, το φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου κατέγραψε κέρδη 8%, για να διαμορφωθεί στα 5,613 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. Έφτασε μάλιστα να διαπραγματεύεται έως και 13% υψηλότερα μετά την κατρακύλα της προηγούμενης εβδομάδας.

Το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 0,7%, στα 93,88 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe ενώ το συμβόλαιο Ιανουαρίου που έχει και τις περισσότερες συναλλαγές, κατέγραψε άνοδο 0,9%, στα 92,02 δολάρια το βαρέλι. Η βενζίνη παράδοσης Νοεμβρίου έκανε άλμα 2,4% στα 2,7947 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 3,9672 δολάρια το γαλόνι.

«Οι τιμές του πετρελαίου, βραχυπρόθεσμα, είναι καταδικασμένες σε ένα μικρό εύρος συναλλαγών», επεσήμανε ο Φιλ Φλιν, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group. «Είμαστε ακόμα σε περίοδο που επηρεαζόμαστε από ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και τα επιτόκια. Η αγορά του πετρελαίου προσπαθεί να αγνοήσει το δολάριο, αλλά δεν μπορεί. Όταν το δολάριο δείχνει δύναμη, ασκεί καθοδική πίεση στο πετρέλαιο. Ωστόσο, καθώς η αγορά μπαίνει στη χειμερινή περίοδο, θα δούμε μια αποσύνδεση μεταξύ της σχέσης δολαρίου/πετρελαίου επειδή θα χρειαστούν καύσιμα» έσπευσε να υπογραμμίσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Έκτακτη Σύνοδος στις 24 Νοεμβρίου για την έγκριση των νέων μέτρων για την ενεργειακή κρίση - «Αγκάθι» το πλαφόν στο αέριο

Πώς η Ευρώπη γεμίζει τις δεξαμενές της με φυσικό αέριο εν μέσω των ρωσικών «εκβιασμών»

Σκρέκας: Απώτερος στόχος η Ελλάδα να μετατραπεί σε εξαγωγέα πράσινης ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider