Εβδομαδιαίες απώλειες 23% για το φυσικό αέριο - Με θετικό πρόσημο το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαίες απώλειες 23% για το φυσικό αέριο - Με θετικό πρόσημο το πετρέλαιο
Καταβαράθρωση για το φυσικό αέριο - Ο «μαύρος χρυσός» διατήρησε τα κέρδη του.

Το πετρέλαιο κατέγραψε κέρδη την Παρασκευή ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του φυσικού αερίου συνέχισαν την πτωτική τους πορεία για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, κλείνοντας την εβδομάδα με απώλειες άνω του 20%.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,6%, στα 85,05 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την τρέχουσα εβδομάδα οι τιμές για το αμερικανικό πετρέλαιο αυξήθηκαν 0,5%.

Το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, ενισχύθηκε 1,2%, στα 93,05 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe — σημειώνοντας και εβδομαδιαία άνοδο 2%.

Η βενζίνη παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε 0,5% στα 2,662 δολάρια το γαλόνι, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 1,2% σε επίπεδο εβδομάδας, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Δεκεμβρίου έκανε άλμα σχεδόν 2% στα 3,8323 δολάρια το γαλόνι, κλείνοντας ωστόσο την εβδομάδα με 3,7% χαμηλότερα.

Το φυσικό πετρέλαιο παράδοσης Νοεμβρίου διολίσθησε σχεδόν 7,5% στα 4,959 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, πέφτωντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 21 Μαρτίου. Ταυτόχρονα, οι τιμές κατέγραψαν εβδομαδιαία «βουτιά» της τάξεως του 23%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετικό κλείσιμο εβδομάδας με κέρδη και την Παρασκευή για τον χρυσό

Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές με το πολιτικό χάος στη Βρετανία να συνεχίζεται

Γουίλιαμς (Fed): Δύσκολο να βρεθούν εργαζόμενοι στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider