Κίνα: Σε χαμηλό 15 ετών το γουάν έναντι του δολαρίου, μετά από την επανεκλογή του Σι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Σε χαμηλό 15 ετών το γουάν έναντι του δολαρίου, μετά από την επανεκλογή του Σι
Το κινεζικό νόμισμα έχει χάσει το 13% της αξίας του έναντι του δολαρίου εντός του 2022 μέχρι σήμερα.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2007 βρέθηκε για την Τρίτη το γουάν έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, μετά από την επανεκλογή του Σι Τζινπίνγκ στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας και καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δέχεται πιέσεις σε μια σειρά κλάδων.

Όπως μετέδωσαν οι Fincancial Times, το γουάν έφτασε να χάνει 0,6% την Τρίτη, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 7,3084 γουάν ανά 1 δολάριο.

Το γουάν έχει απωλέσει το 13% της αξίας του έναντι του δολαρίου εντός του 2022 μέχρι σήμερα.

Η πτώση του γουάν έρχεται μετά από από το sell off που καταγράφουν οι κινεζικές μετοχές από την αρχή της εβδομάδας και μετά από το τέλος του συνεδρίου του ΚΚΚ, που έδωσε στον Σι την τρίτη θητεία του πως πρόεδρος της χώρας και του κόμματος. Σύμφωνα με τους FT, o δείκτης κινεζικών επιχειρήσεων στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έχασε πάνω από 7% τη Δευτέρα, ενώ ο δείκτης των μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στον Nasdaq της Νέας Υόρκης διολίσθησε άνω του 14% για την πρώτη μέρα της εβδομάδας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αναταραχή ακολουθεί τις αποφάσεις του συνεδρίου, κατά το οποίο ο Σι επέλεξε για την ηγεσία του ΚΚΚ στελέχη που είναι περισσότερο επικεντρωμένα στην εθνική ασφάλεια και στην πολιτική μηδενικής ανοχής του κορονοϊού και λιγότερα εστιασμένα στην οικονομική ανάπτυξη και στη στήριξη των αγορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση 4% στα έσοδα και τις πωλήσεις της Novartis - «Πλήγμα» από την άνοδο του δολαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider