Πετρέλαιο: Σε πτώση οι τιμές του αργού λόγω Κίνας

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε πτώση οι τιμές του αργού λόγω Κίνας
 Το αμερικανικό αργό παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 47 σεντς, ή σχεδόν 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 84,58 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Yποχώρησαν τη Δευτέρα οι τιμές στα συμβόλαια πετρελαίου, καθώς τα ανεπαρκή στοιχεία για τις εισαγωγές από την Κίνα και η ολοκλήρωση του εθνικού συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος βοήθησαν να αμβλυνθούν οι προσδοκίες για την ζήτηση ενέργειας από τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, μια εβδομάδα αργότερα από το προγραμματισμένο, έδειξαν ότι οι εισαγωγές αργού στην Κίνα τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν κατά 2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αναφέρει το Reuters, καθώς τα ανεξάρτητα διυλιστήρια επιβράδυναν την παραγωγή.

Στο μεταξύ, το εθνικό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος ανέθεσε στον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ μια τρίτη πενταετή θητεία ως γενικός γραμματέας του κόμματος, καταργώντας ένα έθιμο που περιόρισε τους προηγούμενους ηγέτες σε 10 χρόνια στην ηγεσία. Το συνέδριο θεωρήθηκε ότι εδραιώνει την εξουσία του Σι στην εξουσία, ενώ έχει προκαλέσει και αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο που θεωρούν την Κίνα πλέον ένα μη-φιλικό περιβάλλον για νέες επενδύσεις.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 47 σεντς, ή σχεδόν 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 84,58 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 24 σεντς, ή 0,3%, στα 93,26 δολάρια το βαρέλι.

Τα futures φυσικού αερίου, στο μεταξύ, ανέκαμψαν σε ένα μέρος των μεγάλων απωλειών της περασμένης εβδομάδας από τις θερμότερες από τις συνηθισμένες προβλέψεις καιρού στις ΗΠΑ, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου να αυξάνεται 4,8% ή 24 σεντς τη Δευτέρα, στα 5,199 δολάρια ανά εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκίνησε ο χορός των εκπτώσεων και των επιδομάτων – Τι θα κρίνει τη ζήτηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider