Απώλειες 3,5% στην εβδομάδα για τον χρυσό - «Έχασε» τα 1.650 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 3,5% στην εβδομάδα για τον χρυσό - «Έχασε» τα 1.650 δολάρια
Με νέες απώλειες ολοκλήρωσαν την διαπραγμάτευση της εβδομάδας οι τιμές του χρυσού.

Με νέες απώλειες ολοκλήρωσαν την διαπραγμάτευση της εβδομάδας οι τιμές του χρυσού, καθώς τα νεότερα δεδομένα για την πορεία του πληθωρισμού στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη διατήρησαν τις πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο, το οποίο διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν την Παρασκευή με απώλειες 1,7% ή 28,1 δολαρίων/ουγγιά και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 1.648,9 δολαρίων/ουγγιά.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός υποχώρησε κατά 3,5%.

«Η αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά αναφορικά με το σημείο στο οποίο η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις στα βασικά της επιτόκια φέρνει δυσάρεστες εξελίξεις για το μέταλλο», σημειώνει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Edward Moya, προσθέτοντας πως «οι νεότερες εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό επέκτειναν τις απώλειες που κατέγραφε ο χρυσός νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα».

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 4,5% και διαμορφώθηκε στα 18,07 δολάρια/ουγγιά, ενώ σε εβδομαδιαία κλίμακα υποχώρησε άνω του 10%.

Απώλειες 0,5% και για τον χαλκό παραδόσεως Δεκεμβρίου που έκλεισε στα 3,423 δολάρια/λίβρα, με εβδομαδιαία πτώση 1,1%.

Η πλατίνα Ιανουαρίου έχασε 2,5% σε βάθος εβδομάδας και διαμορφώθηκε στα 894,9 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 5,7% στα 1.997,3 δολάρια/ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας, το παλλάδιο έχασε σχεδόν 9% και βρέθηκε κάτω από τα 2.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Κλείσιμο εβδομάδας με κέρδη με φόντο τις εξελίξεις στη Βρετανία

Ο Μασκ «κόβει» το Starlink από την Ουκρανία - Επεισόδιο με τον Ουκρανό πρέσβη στο Βερολίνο

Μεγάλο deal στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ: Η Kroger εξαγοράζει την Albertsons για 24,6 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider