BofA: Έρχεται περισσότερος «πόνος» για τις μετοχές - Το 2023 θα φτάσουν τα χαμηλά τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Έρχεται περισσότερος «πόνος» για τις μετοχές - Το 2023 θα φτάσουν τα χαμηλά τους
Περισσότερο «πόνος» στην οικονομία και στις αγορές θα χρειαστεί προκειμένου η Fed να χαλαρώσει τη σφιχτή νομισματικής της πολιτική.

Περαιτέρω απώλειες στις αμερικανικές μετοχές αναμένει η Bank of America για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) θα συνεχίσει να πιέσει την Wall Street.

Οι αναλυτές της BofA υποστηρίζουν πως το χθεσινό ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο ήρθε ως η τελευταία εξέλιξη σε μια χρονιά που έχει χαρακτηριστεί από μεταβλητότητα λόγω των κινήσεων της Fed για να μειώσει τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία.

Ήταν ένα «τίμιο ράλι αντεπίθεσης» αναφέρει η BofA σύμφωνα με το Bloomberg, προσθέτοντας πως οι μετοχές θα φτάσουν στα χαμηλότερα τους επίπεδα το καθώς περισσότερο «πόνος» στην οικονομία και στις αγορές θα χρειαστεί προκειμένου η Fed να χαλαρώσει τη σφιχτή νομισματικής της πολιτική.

Σε παρόμοιο ύφος, η Barclays ανέφερε σε σχετικό report της την Παρασκευή πως οι αμυντικές θέσεις και το bearish κλίμα των επενδυτών μπορούν να βοηθήσουν τις μετοχές να ανακάμψουν, τονίζοντας ωστόσο πως «τα βασικά στοιχεία της ανάπτυξης και της πολιτικής συνεχίζουν να είναι αντίθετα σε ένα βιώσιμο ράλι» των μετοχών.

Σύμφωνα με την BofA οι καλύτερες τοποθετήσεις για τους επενδυτές μετά από τα χαμηλά που αναμένεται να φτάσουν οι μετοχές το 2023 θα είναι να σορτάρουν το αμερικανικό δολάριο και να χτίζουν μια long θέση στο portofolio τους με 60% ανοίγματα σε μετοχές και 40% σε ομόλογα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρά κέρδη άνω του 2% στις ευρωαγορές μετά από το ράλι στην Wall

HSBC: Οι «ταύροι» επενδυτές για τις ελληνικές τράπεζες, οι πενιχρές αποδόσεις και η αναζήτηση «καταλύτη»

gazzetta
gazzetta reader insider insider