Wall Street: «Αναιμική» η προσπάθεια αντίδρασης, με το «βλέμμα» στην αγορά εργασίας

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Αναιμική» η προσπάθεια αντίδρασης, με το «βλέμμα» στην αγορά εργασίας
Οι επενδυτές προσπαθούν να «αποκρυπτογραφήσουν» το τι μέλλει γενέσθαι στην αμερικανική και παγκόσμια οικονομία.

Τελευταία ενημέρωση 21:37

«Αναιμική» αποδεικνύεται η αρχική απόπειρα αντίδρασης στη συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται σε οικονομικά στοιχεία, προσπαθώντας να «αποκρυπτογραφήσουν» το τι μέλλει γενέσθαι στην αμερικανική και παγκόσμια οικονομία, καθώς για άλλη μία ημέρα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν πάρει την ανιούσα.

Για το αμερικανικό 10ετές ομόλογο, η απόδοση κέρδισε μία μονάδα βάσης στα 3,775% ενώ στο 2ετές, το οποίο θεωρείται πιο «ευαίσθητο» στις κινήσεις νομισματικής πολιτικής, αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,177%.

Μάκρο

Απρόσμενη αύξηση εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας ανησυχίες για την αμερικανική αγορά εργασίας την ώρα που αναμένονται τα αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στη χώρα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου διαμορφώθηκαν σε 219.000 από 193.000 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 204.000 αιτήσεις.

Σημειώνεται πως είναι η υψηλότερη μέτρηση για τα εβδομαδιαία νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ από τα τέλη του Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται, πως με μεγαλύτερο ρυθμό από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν οι προσλήψεις εργαζομένων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία από την εταιρεία ADP που δημοσιεύτηκαν χθες.

Για τον περασμένο μήνα οι επιχειρήσεις προσέθεσαν 208.000 εργαζομένους έναντι 185.000 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στους 200.000 εργαζόμενους.

Τα μάτια της Wall Street τώρα είναι στραμμένα στην Παρασκευή για τις επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία της αμερικανικής αγορά εργασίας τον Σεπτέμβριο, που ανακοινώνονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την Παρασκευή. Οι αναλυτές αναμένουν μια αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 275.000.

Υπενθυμίζεται πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) παρακολουθεί στενά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας της χώρας, προκειμένου να διαμορφώνει την επιτοκιακή της πολιτική.

Έτσι, την Πέμπτη ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 30.002 μονάδες, με πτώση 0,90% ή 271 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,67% στις 3.757 μονάδες, και ο Nasdaq χάνει 0,32% στις 11.112 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση στα νέα επιδόματα ανεργίας - Σε υψηλό από τα τέλη Αυγούστου

gazzetta
gazzetta reader insider insider