Πετρέλαιο: Συνεχίζει ανοδικά με το βλέμμα στον OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Συνεχίζει ανοδικά με το βλέμμα στον OPEC+
Ο OPEC+ εξετάζει νέες περικοπές της παραγωγής πετρελαίου άνω του 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη ενόψει της συνεδρίασης του OPEC+ στη Βιέννη, όπου εξετάζει να συμφωνήσει να μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Το Brent ανεβαίνει κατά 0,8% στα 89,53 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο 0,6% στα 84,10 δολάρια το βαρέλι με τα κέρδη να προστίθενται στο ράλι που προηγήθηκε χτες.

Οι τιμές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από 5% τη Δευτέρα, από όταν άρχισε κυκλοφορεί η είδηση ότι ο OPEC+ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής άνω του 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα, με τον S&P 500 να παίρνει τα πάνω του και να σημειώνει το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Η συνεδρίαση του OPEC+ έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη και θα γίνει κατ' ιδίαν για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι πρόκειται να συζητηθεί μια σημαντική αλλαγή πολιτικής.

Ο OPEC+ θέλει να αντιμετωπίσει τις μειώσεις-ρεκόρ στην παραγωγή που έκανε το 2020, όμως δεν είναι εύκολο καθώς αντιμετωπίζει μία απότομη πτώση των τιμών, με το βαρέλι να κινείται κάτω από τα 90 δολάρια από 120 δολάρια τους τελευταίους μήνες λόγω των φόβων για την παγκόσμια οικονομία και του ράλι του δολαρίου μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Μια περαιτέρω μείωση της παραγωγής του OPEC+, ακολουθούμενη από εκείνη των 100.000 βαρελιών ημερησίως που συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο, θα μπορούσε να σταματήσει τη διολίσθηση της τιμής του πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο πληθωρισμός θα διαρκέσει παραπάνω στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ - Οικονομολόγος αναλύει

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών τον Σεπτέμβριο και στο σύνολο του 9μήνου

Τι αναμένει η Morgan Stanley από την αξιολόγηση της Fitch για την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider