Πετρέλαιο: Σημαντική άνοδος εν αναμονή των αποφάσεων του OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σημαντική άνοδος εν αναμονή των αποφάσεων του OPEC+
Τα βλέμματα στρέφονται στην επικείμενη συνεδρίαση του OPEC+ την Τετάρτη για το τι μέλλει γενέσθαι με το πετρέλαιο.

Oι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σημαντικά τη Δευτέρα μετά τις αναφορές ότι o OPEC+ σχεδιάζει μείωση της παραγωγής άνω του ενός εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως.

Το αργό του West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύθηκε 5,8% στα 84,11 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, εκτινάχθηκε 4,7%, στα 89,17 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Νοεμβρίου, σημείωσε άνοδο 5,7% στα 2,5037 δολάρια ανά γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Νοεμβρίου αυξήθηκε 3,5% στα 3,3341 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο Νοεμβρίου υποχώρησε σχεδόν 4,9% στα 6,438 δολ. ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

«Το ενδιαφέρον για το πετρέλαιο αναζωπυρώθηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου το Σαββατοκύριακο για πιθανότητα σημαντικής μείωσης της παραγωγής κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα ή περισσότερο κατά τη συνεδρίαση του ΟPEC+ την Τετάρτη, προκειμένου να ενισχυθεί η αγορά σε μια περίοδο πτώσης της ζήτησης λόγω της επιταχυνόμενης παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε ο Κόλιν Σιζίνσκι, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη SIA Wealth Management, σε καθημερινή έκθεση.

Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent, που αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς, έφτασε τα 130 δολάρια το βαρέλι στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, όταν οι δυτικές κυρώσεις στη Μόσχα ενίσχυσαν φόβους για την προσφορά. Ωστόσο, οι τιμές μειώθηκαν σταθερά, καθώς αυτές οι ανησυχίες ξεπεράστηκαν για να τις διαδεχτούν οι φόβοι για επιβράδυνση της ζήτησης εάν η πολιτική της Fed συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και η πρόκληση μίας παγκόσμιας οικονομικής συρρίκνωσης.

Η συνάντηση του OPEC+ αυτής της εβδομάδας θα είναι η πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στη Βιέννη μετά την πανδημία, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι πρόκειται να συζητηθεί μια σημαντική αλλαγή πολιτικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 20 μηνών το ασήμι - Κέρδη και για τον χρυσό

Ευρωαγορές: Με το «δεξί» στο δ' τρίμηνο - Κέρδη για δεύτερη ημέρα

ΕΛΙΝΟΙΛ: Αυξημένος κατά 186,3% ο τζίρος στο α΄ εξάμηνο - Κέρδη 6,19 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider