OPEC+: Εξετάζει τη μεγαλύτερη περικοπή πετρελαίου από το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
OPEC+: Εξετάζει τη μεγαλύτερη περικοπή πετρελαίου από το 2020
Η επόμενη συνεδρίαση του OPEC+ ίσως φέρει μνήμες από την κομβική συνάντηση του 2020.

Ο OPEC+ εξετάζει νέες περικοπές της παραγωγής πετρελαίου άνω του 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται τo Reuters.

Αν προστεθούν σε αυτό το νούμερο και οι εθελοντικές περικοπές από μεμονωμένα μέλη, η περικοπή που έρχεται θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη από εκείνη το 2020.

Ο οργανισμός παραγωγών πετρελαίου πρόκειται να συναντηθεί στις 5 Οκτωβρίου στη Βιέννη - από κοντά για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020 - τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν και η αγορά διανύει μήνες έντονης αστάθειας, αναγκάζοντας μέχρι και τον κορυφαίο παραγωγό, τη Σαουδική Αραβία, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της μείωσης.

Ο OPEC+ θέλει να αντιμετωπίσει τις μειώσεις-ρεκόρ στην παραγωγή που έκανε το 2020, όμως δεν είναι εύκολο καθώς αντιμετωπίζει μία απότομη πτώση των τιμών, με το βαρέλι να κινείται κάτω από τα 90 δολάρια από 120 δολάρια τους τελευταίους μήνες λόγω των φόβων για την παγκόσμια οικονομία και του ράλι του δολαρίου μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

«Μπορεί να είναι τόσο σημαντική όσο η συνάντηση του Απριλίου 2020», είπε η πηγή, αναφερόμενη στη συνάντηση που ο OPEC+ συμφώνησε περικοπές - ρεκόρ καθώς η πανδημία της COVID-19 μείωσε τη ζήτηση.

Μια σημαντική μείωση είναι πιθανό να εξοργίσει τις ΗΠΑ, οι οποίες ασκούν πίεση στη Σαουδική Αραβία ώστε να μειωθούν τα έσοδα για τη Ρωσία καθώς η Δύση επιδιώκει να τιμωρήσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Μόσχας εν μέσω των δύσκολων σχέσεων με την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Με το «δεξί» στο δ' τρίμηνο - Κέρδη για δεύτερη ημέρα

Η Νορβηγία αναπτύσσει στρατιώτες σε μεγάλες μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Κέρδη άνω του 4% για τον πετρέλαιο, ενόψει της μείωσης της παραγωγής από τον OPEC+

gazzetta
gazzetta reader insider insider