Κέρδη άνω του 4% για τον πετρέλαιο, ενόψει της μείωσης της παραγωγής από τον OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη άνω του 4% για τον πετρέλαιο, ενόψει της μείωσης της παραγωγής από τον OPEC+
Προς τα 90 δολάρια ανά βαρέλι κινείται η τιμή του brent, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί η ο ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής για να δώσει νέα ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Τελευταία ενημέρωση: 14:40

Κέρδη άνω του 4% σημειώνουν τα συμβόλαια του πετρελαίου τη Δευτέρα, ενόψει της συνεδρίασης του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων του (OPEC+) την Τετάρτη στη Βιέννη της Αυστρίας, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί η ο ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής για να δώσει νέα ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε πως στο τραπέζι βρίσκεται μια μείωση της παραγωγής μεγαλύτερη του 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα.

Εν αναμονή των αποφάσεων, οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν μεγάλη άνοδο.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Νοεμβρίου, κερδίζουν 4,48% ή 3,56 δολάρια στα 83.06 δολάρια ανά βαρέλι

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύονται 4,12% ή 3,47 δολάρια στα 88.62 δολάρια ανά βαρέλι.

«Η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου πιθανότατα έχει τελειώσει», δήλωσε στο Bloomberg ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής στην Oanda. «Οι επενδυτές ενέργειας έγιναν απαισιόδοξοι το καλοκαίρι λόγω των φόβων για την παγκόσμια επιβράδυνση, αλλά τώρα φαίνεται ότι οι κίνδυνοι για το πετρέλαιο είναι ανοδικοί».

Το πετρέλαιο υποχώρησε κατά ένα τέταρτο τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας μείωσε τη ζήτηση. Τράπεζες όπως η UBS και η JPMorgan δήλωσαν ότι ο OPEC+ του μπορεί να χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή κατά τουλάχιστον 500.000 βαρέλια την ημέρα για να σταθεροποιήσει τις τιμές.

Μια περικοπή άνω του 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα «θα είναι αρκετή για να βάλει ένα κατώτατο όριο στις τιμές», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής στην Price Futures.

Μια μεγάλη μείωση της παραγωγής μπορεί να προκαλέσει κριτική από τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες χώρες-καταναλωτές, όπου ο πληθωρισμός έχει αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν επιθετικά τα επιτόκια. Η συνάντηση του OPEC+ αυτής της εβδομάδας θα είναι η πρώτη αυτοπροσώπως συγκέντρωση από τον Μάρτιο του 2020. Οι αποφάσεις της συμμαχίας αφορούν στην προσφορά του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τριπλή στήριξη στα νοικοκυριά για το πετρέλαιο θέρμανσης

Bloomberg: Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει νέα περικοπή της παραγωγής πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider