Απώλειες στην Wall Street, μετά από τα πρακτικά της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στην Wall Street, μετά από τα πρακτικά της Fed
O Dow Jones «έσπασε» το σερί 5 κερδοφόρων συνεδριάσεων, με την προσοχή των επενδυτών στο αμερικανικό λιανεμπόριο.

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψε η Wall Street για την Τετάρτη, με την προσοχή των επενδυτών να «μοιράζεται» μεταξύ των στοιχείων για την πορεία του αμερικανικού λιανεμπορίου και του κλίματος που προκάλεσαν οι επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,50% ή 171,62 μονάδες στις 33.980 μονάδες, σταματώντας ένα θετικό σερί 5 ανοδικών συνεδριάσεων.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,72% ή 30,90 μονάδες στις 4.274 μονάδες.

Ο Nasdaq απώλεσε 1,25% ή 164,43 μονάδες στις 12.938 μονάδες.

Σημειώνεται πως και οι 3 δείκτες έκλεισαν κοντά στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά της Τετάρτης, παρά το ότι πρόσκαιρα «μάζεψαν» τις απώλειες του μετά από τις ανακοινώσεις της Fed.

Στο επίκεντρο οι κινήσεις της Fed

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) άνοιξαν «παράθυρο» για το ότι η τράπεζα αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο «χαλάρωσης» στον ρυθμό με τον οποίο αυξάνει τα βασικά επιτόκια της, με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία που είναι κοντά σε υψηλό 40 ετών.

Υπενθυμίζεται πως στη συνεδρίαση του Ιουλίου η τράπεζα αύξησε τα επιτόκια της κατά 0,75%, με τους αναλυτές να αναμένουν μια νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο, από 0,50% ή 0,75%.

Κύριο σημείο ανησυχίας για τις αυξήσεις των επιτοκίων της τράπεζας είναι το κατά πόσο η άνοδος στο κόστος δανεισμού, που «συνοδεύει» τις αυξήσεις των επιτοκίων, για νοικοκυρά και επιχειρήσεις θα φέρει πιο κοντά το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Εμπορεύματα

Σημαντική άνοδο σημείωσαν για την Τετάρτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τα στοιχεία από τις ΗΠΑ να δείχνουν υψηλή ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό», ανεβάζοντας τον από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδισαν 1,8% ή 1,58 δολάρια στα 88.11 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη μετά από 4 αρνητικές συνεδριάσεις.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Οκτωβρίου, το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) ενισχύονται 1,30% ή 1,22 δολάρια στα 93.56 δολάρια ανά βαρέλι.

Πτωτικά κινήθηκαν για την Τετάρτη τα συμβόλαια του χρυσού, καθώς τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου, παράδοσης Δεκεμβρίου, έχασαν 0,7% ή 13 δολάρια στα 1.776,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Εταιρικά αποτελέσματα

Απώλειες κοντά στο 3% κατέγραψε η μετοχή της Target, αφού ο κολοσσός λιανικών πωλήσεων εμφάνισε καθαρά κέρδη 183 εκατ. δολάρια, ή 39 σεντς ανά μετοχή, από τα 1,82 δισ. δολάρια ή 3,65 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 39 σεντς, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση της FactSet για 79 σεντς.

Μικρή άνοδο σημείωσε ο τίτλος της Lowe's, αφότου τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,99 δισ. δολάρια ή 4,67 δολάρια ανά μετοχή, έπειτα από κέρδη 3,02 δισ. δολαρίων ή 4,25 δολαρίων ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μάκρο

«Παγωμένες» εμφανίστηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, μένοντας έμειναν αμετάβλητες έναντι αύξησης 0,8% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η επιφυλακτικότητα επέστρεψε στις ευρωαγορές - Απώλειες 2% στην Φρανκφούρτη

Κέρδη στο φίνις για το Χρηματιστήριο - Ακόμα πιο κοντά οι 900 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider