Wall Street: Ευρείες απώλειες ο Nasdaq για 3η συνεδρίαση - Στο «κόκκινο» και οι Dow και S&P

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ευρείες απώλειες ο Nasdaq για 3η συνεδρίαση - Στο «κόκκινο» και οι Dow και S&P
Αναμένεται η ανακοίνωση για τον ΔΤΚ Ιουλίου, η οποία θα επηρεάσει τις προβλέψεις για αυξήσεις επιτοκίων της Fed για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Με πτώση έκλεισαν την Τρίτη οι δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να σημειώνει ευρείες απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι μετοχές των εταιρειών τσιπ πήραν την κατιούσα, ενώ οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής για τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Τετάρτη.

Η παραγωγός ημιαγωγών Micron προειδοποίησε πως τα έσοδα της δεν πρόκειται να πληρούν τα μεγέθη του προηγούμενου guidance της εξαιτίας «μακροοικονομικών παραγόντων και περιορισμών στις εφοδιαστικές αλυσίδες», με την μετοχή της να υποχωρεί πάνω από 5%. Η ίδια εταιρεία, την Τρίτη, ανακοίνωσε πως θα επενδύσει το ποσό των 40 δισ. δολαρίων στην ενίσχυση του τομέα παραγωγής ημιαγωγών (τσιπ) στις ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την υπογραφή του πολυζητημένου νομοσχεδίου των 280 δισ. δολαρίων που επικεντρώνεται στην εγχώρια κατασκευή ημιαγωγών και την επιστημονική έρευνα από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Αλλά και η Nvidia παρουσίασε κατώτερο των εκτιμήσεων guidance και μετά από απώλεια 6% την Δευτέρα, την Τρίτη έκλεισε και πάλι σε αρνητικό έδαφος.

Στον δείκτη Nasdaq «βάρυναν» επίσης και άλλες μετοχές, όπως εκείνη της Novavax η οποία λόγω της χαμηλής ζήτησης για τα εμβόλια της κατά του κορονοϊού, «βούλιαξε» περίτου 30%, μετά και την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι επενδυτές αναμένουν την Τετάρτη την ανακοίνωση των πληθωριστικών στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Ιουλίου, τα οποία συνδέουν με τις προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις της Fed όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Έτσι, την Τρίτη, ο Dow Jones υποχώρησε 0,18% στις 32.774 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,40% στις 4.123 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε 1,19% στις 12.493 μονάδες.

Εμπορεύματα

Η επιφυλακτικότητα των επενδυτών εν αναμονή των επικαιροποιημένων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ενίσχυσε τον χρυσό. Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού διαμορφώθηκαν στα 1.812,3 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,4% ή 7,1 δολαρίων/ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του χρυσού από τις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Από την άλλη, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου για το ασήμι έχασαν 13 σεντς ή 0,6%, κλείνοντας στα 20,48 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του πετρελαίου ταλαντεύτηκαν την Τρίτη, καθώς οι ανησυχίες ότι η επιβράδυνση της οικονομίας θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζήτηση εν αντιθέσει με την είδηση ότι ορισμένες εξαγωγές πετρελαίου από τον αγωγό Ρωσίας-Ευρώπης Druzhba που διέρχεται από την Ουκρανία, έχουν ανασταλεί. Έτσι, το brent έχασε 77 σεντς, ή 0,8%, στα 95,88 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό υποχώρησε 88 σεντς, ή 1%, στα 89,88 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα στη συνεδρίαση, και οι δύο δείκτες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζο Μπάιντεν: Υπέγραψε το νομοσχέδιο των 280 δισ. δολαρίων για παραγωγή τσιπ και R&D

Nvidia: Μειωμένα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις τα έσοδα στο β' τρίμηνο - Πτώση 8% της μετοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider