Nvidia: Μειωμένα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις τα έσοδα στο β' τρίμηνο - Πτώση 8% της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Μειωμένα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις τα έσοδα στο β' τρίμηνο - Πτώση 8% της μετοχής
Οι μετοχές της Nvidia πέφτουν, έπειτα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των προγνώσεων της εταιρείας για τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου. 

Οι μετοχές της Nvidia υποχωρούν, έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με τα έσοδά της στο β' τρίμηνο χρήσης, τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προγενέστερες εκτιμήσεις.

Αναλυτικότερα, οι μετοχές της Nvidia στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην αμερικανική αγορά κατά 8%, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε τις αρχικές μετρήσεις για τις επιδόσεις της στο β' τρίμηνο χρήσης του 2023, στις οποίες τα έσοδα διαμορφώνονται στα 6,7 δισ. δολάρια, δηλαδή αρκετά πιο κάτω από τις αρχικές προβλέψεις για έσοδα 8,1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία δήλωσε, ότι η πτώση αντανακλά πρωτίστως, τα ασθενέστερα από τα προσδοκώμενα έσοδα στον τομέα του gaming, τα οποία είναι κάτω κατά 44% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 33% από εκείνα του προηγούμενου έτους. Η Nvidia επισήμανε ότι η μείωση των εσόδων οφείλεται «πρωτίστως σε χαμηλότερες πωλήσεις προϊόντων στον κλάδο του gaming».

Σύμφωνα με την εταιρεία, το τμήμα Data Center, έχει επηρεαστεί από τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας και τα αρχικά έσοδα των 3,81 δισ. δολ. είναι κάτω από τις προσδοκίες. Παρ’ όλα αυτά, το εν λόγω μέγεθος είναι πιο πάνω κατά 1% στο τελευταίο τρίμηνο και κατά 61% επίσης σε ετήσια βάση.

Η Colette Kress, EVP και CFO της Nvidia, ισχυρίστηκε ότι το μακροπρόθεσμο προφίλ μικτού κέρδους της εταιρείας παραμένει ανεπηρέαστο.

«Έχουμε επιβραδύνει την ανάπτυξη των λειτουργικών δαπανών, ισορροπώντας τις επενδύσεις για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, ενώ διαχειριζόμαστε την βραχυπρόθεσμη κερδοφορία», σχολίασε. «Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να αγοράζουμε μετοχές μας, καθώς προβλέπουμε μια ισχυρή αποκόμιση ρευστού και μελλοντική ανάπτυξη».

Η Nvidia θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου χρήσης του 2023, στις 24 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider