Σε υψηλά έξι εβδομάδων ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά έξι εβδομάδων ο χρυσός
Στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουνίου έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, καθώς η επιφυλακτικότητα των επενδυτών εν αναμονή των επικαιροποιημένων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ενισχύουν το πολύτιμο μέταλλο.

Στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και έξι εβδομάδες την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, καθώς η επιφυλακτικότητα των επενδυτών εν αναμονή των επικαιροποιημένων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ενισχύει το πολύτιμο μέταλλο.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.812,3 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,4% ή 7,1 δολαρίων/ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του χρυσού από τις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Από την άλλη, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου για το ασήμι έχασαν 13 σεντς ή 0,6%, κλείνοντας στα 20,48 δολάρια η ουγγιά.

Σημειώνεται πως ο χρυσός μετρά πλέον τρεις διαδοχικές εβδομάδες κερδών, επωφελούμενο και από τις απώλειες του δολαρίου, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να μαζέψει στο 3% τις απώλειες από τις αρχές του έτους.

Από την άλλη, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου για το ασήμι έχασαν 13 σεντς ή 0,6%, κλείνοντας στα 20,48 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση για 3η ημέρα στην τιμή του φυσικού αερίου

Γιατί η Goldman Sachs παραμένει «ταύρος» για το πετρέλαιο παρά την αποκλιμάκωση των τιμών

Ευρωαγορές: Η αναμονή των πληθωριστικών στοιχείων «έριξε» 0,6% τον Stoxx 600

gazzetta
gazzetta reader insider insider