Πετρέλαιο: Άνοδος στην ημέρα αλλά μεγάλη πτώση στην εβδομάδα καθώς αιωρούνται οι φόβοι για ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνοδος στην ημέρα αλλά μεγάλη πτώση στην εβδομάδα καθώς αιωρούνται οι φόβοι για ύφεση
Η τιμή του συμβολαίου WTI, παραδόσεως Αυγούστου, σκαρφάλωσε 2,06 δολάρια ή 2% για να κλείσει σήμερα στα 104,79 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων  της Νέας Υόρκης. Από την αρχή της εβδομάδας, το συμβόλαιο ενός μήνα υποχώρησε 3,4%.

Ανοδικά έκλεισε η τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ανατρέψει τις απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας, καθώς οι φόβοι για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία υπερκέρασαν τη σφικτή προσφορά αργού.

Η τιμή του συμβολαίου WTI, παραδόσεως Αυγούστου, σκαρφάλωσε 2,06 δολάρια ή 2% για να κλείσει σήμερα στα 104,79 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Από την αρχή της εβδομάδας, το συμβόλαιο ενός μήνα υποχώρησε 3,4%.

Στο brent, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου ενισχχύθηκε την Παρασκευή κατά 2,37 δολάρια ή 2,3% στα 107,2 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, αλλά συσσώρευσε απώλειες 4,1% για την εβδομάδα.

Οι ολοένα και διογκούμενοι φόβοι για ύφεση ήταν ο καταλύτης για την πτώση των τιμών του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα, που είδε το WTI να υποχωρεί κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και να εισέρχεται σε bear market. Το αργό και τα υπόλοιπα εμπορεύματα ανέκαμψαν την Πέμπτη, στον απόηχο της είδησης ότι η Κίνα εξετάζει πακέτο στήριξης 220 δισ. δολαρίων.

Το φυσικό αέριο Αυγούστου έχασε σήμερα 4,2% στα 6,034 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, αλλά ενισχύθηκε 5,3% από την αρχή της εβδομάδας μετά και την άνοδο κατά περισσότερο από 14% την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider