Χρυσός: Νέο χαμηλό για το 2022 με απώλειες άνω του 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Νέο χαμηλό για το 2022 με απώλειες άνω του 2%
Στο δυσμενές περιβάλλον για τον χρυσό συμβάλλει και η ενίσχυση του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές δεν κατευθύνονται προς assets καταφύγια.

Πάνω από 2% υποχώρησε η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης την Τρίτη, διαμορφώνοντας νέο χαμηλό για το έτος.

Μαζί με τον χρυσό απώλειες γνώρισαν και άλλα μέταλλα όπως το ασήμι και ο χαλκός εν μέσω τεχνικής κατάρρευσης, αναφέρει σε δηλώσεις του στο Marketwatch ο αναλυτής Τσιντάν Καρνάνι της Insignia Consultants.

«Οι φόβοι για ύφεση και οι ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων από τις περισσότερες κεντρικές τράπεζες έχουν επιταχύνει το selloff», προσέθεσε.

«Υπάρχει επίσης φόβος ότι η εγχώρια οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το γ’ τρίμηνο θα είναι μικρότερη από την αναμενόμενη».

Tην ίδια στιγμή, στο δυσμενές περιβάλλον για τον χρυσό συμβάλλει και η ενίσχυση του δολαρίου το οποίο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ σε υψηλό 22 ετών, καθώς οι επενδυτές δεν κατευθύνονται προς assets καταφύγια.

Έτσι ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 37,60 δολάρια ή 2,1%, κλείνοντας στα 1.763,90 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 51,2 σεντς ή 2,6% κλείνοντας στα 19,16 δολάρια ανά ουγγιά, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2020.

Ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 17,2 σεντς ή 4,8% στα 3.432 δολάρια ανά λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Μετριάστηκε η πτώση - Προσωρινά είχε χάσει και τα 1.800 δολάρια

Χρυσός: Με ελαφρά πτώση το «ποδαρικό» στην εβδομάδα

Χρυσός: Κέρδη για την συνεδρίαση, απώλειες για την εβδομάδα - Χειρότερη εβδομάδα 12μήνου ο χαλκός

gazzetta
gazzetta reader insider insider