Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την προσφορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την προσφορά
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 108,62 δολάρια και το Brent στα 111,88 δολάρια.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο τη Δευτέρα, καθώς οι ανησυχίες για περιορισμένη προσφορά αντιστάθμισαν τους φόβους για παγκόσμια ύφεση.

Η χαμηλότερης παραγωγή του ΟΠΕΚ, οι αναταραχές στη Λιβύη και και οι κυρώσεις στη Ρωσία αντιστάθμισαν τις πτωτικές τάσεις των τελευταίων ημερών.

«Οι αγορές ενέργειας παραμένουν επιβαρυμένες με συγκεκριμένους κινδύνους προσφοράς», δήλωσε ο αναλυτής εμπορευμάτων της Commonwealth Bank, Tobin Gorey.

Η παραγωγή από τα 10 μέλη του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο μειώθηκε κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα στα 28,52 εκατομμύρια βαρέλια, μια ποσότητα που απέχει πολύ από την υποσχεθείσα αύξηση κατά περίπου 275.000 βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Οι μειώσεις στη Νιγηρία και τη Λιβύη αντιστάθμισαν τις αυξήσεις από τη Σαουδική Αραβία και άλλους μεγάλους παραγωγούς και η Λιβύη αντιμετωπίζει περαιτέρω διακοπή του εφοδιασμού λόγω κλιμακούμενης πολιτικής αναταραχής.

«Αυτό καθιστά ακόμη πιο απίθανο το ενδεχόμενο ο όμιλος (ΟΠΕΚ) να επιτύχει τις πρόσφατα αυξημένες ποσοστώσεις παραγωγής του», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ Research.

Σε ένα περαιτέρω χτύπημα στον εφοδιασμό, μια προγραμματισμένη απεργία των Νορβηγών εργαζομένων στον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή της χώρας κατά 130.000 βαρέλια την ημέρα.

Την Δευτέρα το πρωί (10:37 ώρα Ελλάδος) το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 108,62 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,15% και το Brent στα 111,88 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,22%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΙΕΑ: Βραχείας διάρκειας η εξισορρόπηση στις αγορές πετρελαίου

ΟΠΕΚ+: Επιβεβαιώθηκε η αύξηση 648.000 βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα - Απειλές της Ρωσίας για άνοδο των τιμών

Μεντβέντεφ: «Αιτία πολέμου» οι κυρώσεις της Δύσης ενάντια στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider