Χρυσός: Μετριάστηκε η πτώση - Προσωρινά είχε χάσει και τα 1.800 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Μετριάστηκε η πτώση - Προσωρινά είχε χάσει και τα 1.800 δολάρια
Ο χρυσός ανέκαμψε από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά αφότου η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου επέκτεινε την πτώση της μετά από την ανακοίνωση στοιχείων για την μεταποίηση στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός ανέκτησε αρκετές από τις απώλειες του την Παρασκευή, μετά από μια «βουτιά» κάτω από το όριο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ οι ανησυχίες πως μια επερχόμενη ύφεση θα έβλαπτε την ζήτηση για τα βιομηχανικά μέταλλα, παρέσυραν τις τιμές του ασημιού σε χαμηλό διετίας.

Ο χρυσός ανέκαμψε από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά αφότου η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου επέκτεινε την πτώση της μετά από την ανακοίνωση στοιχείων για την μεταποίηση στις ΗΠΑ, τα οποία «υποδηλώνουν πως η αγορά εργασίας ηρεμεί», δήλωσε στο Marketwatch ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής της OANDA.

Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου έχασε 5,80 δολάρια ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.801,50 δολάρια η ουγγιά, που είναι και το χαμηλότερο κλείσιμο του πιο συμβολαίου από τον Φεβρουάριο, ενώ άγγιξε και ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 1.783,40 δολάρια η ουγγιά.

Την ίδια στιγμή, το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε 68 σεντς ή 3,4% στα 19.667 δολάρια η ουγγιά, το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Ιούλιο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες απώλειες για τον χρυσό - Ο χειρότερος μήνας από τον Φεβρουάριο

Νέες απώλειες για τον χρυσό - Σε πολυήμερο χαμηλό την Τετάρτη

Χαλκός: «Βουτιά» κάτω των 8.000 δολαρίων - Οιωνός επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider