Πετρέλαιο: Επάνοδος στα κέρδη κατά 2% λόγω διακοπών στην προσφορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Επάνοδος στα κέρδη κατά 2% λόγω διακοπών στην προσφορά
Η παραγωγή έχει σημειώσει απότομη πτώση, με τις ημερήσιες εξαγωγές να κυμαίνονται μεταξύ 365.000 και 409.000 βαρελιών την ημέρα, μια μείωση 865.000 βαρελιών ανά ημέρα σε σύγκριση με την παραγωγή σε «κανονικές συνθήκες», ανέφερε η NOC.

Ανακτά εν μέρει τις χθεσινές απώλειες το πετρέλαιο, κερδίζοντας 2% την Παρασκευή, καθώς οι ελλείψεις στον εφοδιασμό στη Λιβύη αλλά και οι αναμενόμενες διακοπές στη Νορβηγία αντιστάθμισαν τις προσδοκίες ότι μια οικονομική επιβράδυνση θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση.

Τα συμβόλαια του brent αυξάνονται κατά 2,07 δολάρια ή 1,9%, στα 111,10 δολάρια το βαρέλι έχοντας πέσει στα 108,03 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα.
Από την άλλη, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού κερδίζουν 1,80 δολάρια ή 1,7%, στα 107,56 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησαν στα 104,56 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα.

Και τα δύο συμβόλαια υποχώρησαν περίπου 3% την Πέμπτη, κλείνοντας τον μήνα χαμηλότερα για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) κήρυξε ανωτέρα βία την Πέμπτη στα λιμάνια Ες Σίντερ και Ρας Λανούφ καθώς και στο κοίτασμα Ελ Φίλ. Η ανωτέρα βία εξακολουθεί να ισχύει στα λιμάνια της Μπρέγκα και της Ζουεϊτίνα, ανακοίνωσε η NOC.

Η παραγωγή έχει σημειώσει απότομη πτώση, με τις ημερήσιες εξαγωγές να κυμαίνονται μεταξύ 365.000 και 409.000 βαρελιών την ημέρα, μια μείωση 865.000 βαρελιών ανά ημέρα σε σύγκριση με την παραγωγή σε «κανονικές συνθήκες», ανέφερε η NOC.

Ακόμα, όπως αναφέρει το Reuters, 74 Νορβηγοί εργάτες υπεράκτιων πετρελαιοειδών στις πλατφόρμες Gudrun, Oseberg South και Oseberg East της Equinor θα πραγματοποιήσουν απεργία από τις 5 Ιουλίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη η συνδικαλιστική οργάνωση Lederne, πιθανώς επηρεάζοντας περίπου το 4% της παραγωγής πετρελαίου της Νορβηγίας.

Στην άλλη πλευρά του ωκεανού, η κυβέρνηση του Ισημερινού και οι ηγέτες των αυτόχθονων ομάδων κατέληξαν την Πέμπτη σε συμφωνία για τον τερματισμό των διαδηλώσεων δύο και πλέον εβδομάδων που είχαν οδηγήσει στο κλείσιμο πάνω από το ήμισυ της παραγωγής πετρελαίου 500.000 βαρελιών ανά ημέρα πριν από την κρίση.

Την Πέμπτη, ο όμιλος OPEC+, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησε να τηρήσει τη στρατηγική παραγωγής του μετά από δύο ημέρες συναντήσεων. Ωστόσο, η ομάδων των χωρών απέφυγε να συζητήσει για την πολιτική της από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Ο OPEC+ αποφάσισε να αυξάνει την παραγωγή κάθε μήνα κατά 648.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε σύγκριση με το προηγούμενο σχέδιο για προσθήκη 432.000 βαρελιών το μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν διυλιστήριο πετρελαίου στην Λισιτσάνσκ

Μεγάλες απώλειες για το πετρέλαιο στο «αντίο» του Ιουνίου - Ο πρώτος μήνας με απώλειες το 2022

ΟΠΕΚ+: Επιβεβαιώθηκε η αύξηση 648.000 βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα - Απειλές της Ρωσίας για άνοδο των τιμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider