Μεγάλες απώλειες για το πετρέλαιο στο «αντίο» του Ιουνίου - Ο πρώτος μήνας με απώλειες το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλες απώλειες για το πετρέλαιο στο «αντίο» του Ιουνίου - Ο πρώτος μήνας με απώλειες το 2022
Κάτω από τα 110 δολάρια ανά βαρέλι το brent για το κλείσιμο της Πέμπτης.

Ισχυρή πτώση κατέγραψε για την Πέμπτη και για το τέλος του Ιουνίου το πετρέλαιο, σε ένα μήνα που οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υποχώρησαν σημαντικά λόγω των ανησυχιών για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.

Η ανησυχία για ύφεση, σενάριο που θα επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό τη ζήτηση για πετρέλαιο διεθνώς, έρχεται καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα βασικά επιτόκια τους για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού, οδηγώντας παράλληλα προς τα πάνω το κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η PIMCO εκτιμά πως το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 μήνες «είναι περισσότερο πιθανό απ' ότι απίθανο».

Παράλληλα, οι επενδυτές εστίασαν στις αποφάσεις του ΟΠΕΚ+, που διατήρησε την πρόβλεψη του για ήπια αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου από τον Αύγουστο.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Αυγούστου, έπεσαν 3,7% ή 4,02 δολάρια στα 105.76 δολάρια ανά βαρέλι, κλείνοντας με απώλειες για το σύνολο του Ιουνίου, στον πρώτο αρνητικό μήνα εντός του 2022. Το αμερικανικό αργό έκλεισε το α' εξάμηνο του έτους με αύξηση της τιμής του κατά 41%, ενώ κέρδισε 5,5% στο β' τρίμηνο, ενώ έχασε 7,8% τον Ιούνιο.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησαν 2,98% ή 3,34 δολάρια στα 109.12 δολάρια ανά βαρέλι. Το brent έκλεισε το α' εξάμηνο του έτους ενισχυμένο κατά 48%, το β' τρίμηνο κατά 6%, ωστόσο κατέγραψε απώλειες 6,5% για τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΠΕΚ+: Επιβεβαιώθηκε η αύξηση 648.000 βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα - Απειλές της Ρωσίας για άνοδο των τιμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider