Πετρέλαιο: Με απώλειες 2% τερματίστηκε το τριήμερο ανοδικό σερί ενόψει του OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Με απώλειες 2% τερματίστηκε το τριήμερο ανοδικό σερί ενόψει του OPEC+
Με πτώση έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, τερματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον τριήμερο ανοδικό σερί του «μαύρου χρυσού», ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ+.

Με πτώση έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, τερματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον τριήμερο ανοδικό σερί του «μαύρου χρυσού», ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης των κρατών-μελών του OPEC+, κατά την οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί η κατ' αρχήν συμφωνία για αύξηση της παραγωγής από τον Αύγουστο.

Πιο αναλυτικά, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε στα 109,78 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 1,8% ή 1,98 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου brent, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να κλείνουν στα 112,45 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 1,2% ή 1,35 δολαρίων/βαρέλι.

Απώλειες 2,8% και για την βενζίνη στις ΗΠΑ, με τις τιμές να κλείνουν στα 3,827 δολάρια/γαλόνι παρά τη μείωση των αποθεμάτων κατά 782.000 βαρέλια, ενώ το φυσικό αέριο έχασε 1,1% και διαμορφώθηκε στα 6,498 δολάρια/εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες.

Σημειώνεται πως τα αποθεματικά πετρελαίου στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσαν κατακόρυφη πτώση, η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της υπηρεσίας ΕΙΑ, τα αποθεματικά αργού υποχώρησαν κατά 2,76 εκατ. βαρέλια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 950.000 βαρελιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες απώλειες για τον χρυσό - Σε πολυήμερο χαμηλό την Τετάρτη

Bitcoin: «Παλεύει» με τα 20.000 δολάρια, καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις στα crypto

gazzetta
gazzetta reader insider insider