Χρηματιστήριο: «Έχασε» και τις 825 μονάδες με ενδοσυνεδριακή «βουτιά» 20 μονάδων - «Βαρίδι» η ΔΕΗ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Έχασε» και τις 825 μονάδες με ενδοσυνεδριακή «βουτιά» 20 μονάδων - «Βαρίδι» η ΔΕΗ
Από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 845 μονάδων, «κατρακύλησε» κάτω και από τις 825 με την πλειοψηφία των κλάδων να σημειώνει απώλειες.

Δεν έπεισε η αρχική ανοδική διάθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας «κατρακύλησε» κάτω και από τις 825 μονάδες, έχοντας φτάσει σε ενδοσυνεδριακό υψηλό 845 μονάδων, με τις τράπεζες να είναι ανάμεσα στους «χαμένους» κλάδους της ημέρας, με την εξαίρεση της Εθνικής ενώ «βαρίδι» για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν η ΔΕΗ.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 1,40% στις 823,18 μονάδες, με τον τζίρο στα 41,28 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap σημείωσε απώλειες 1,26% και ο Mid Cap έκλεισε στο -1,59%. Στους κλαδικούς δείκτες οι μόνοι που έκλεισαν στο «πράσινο» ήταν Ταξίδια και Τρόφιμα με άνοδο 0,60% και 0,02 αντίστοιχα. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν ο δείκτης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας με -3,55%, τα Βιομηχανικά Προϊόντα με -3,25% ενώ ακολούθησε το Πετρέλαιο με -1,82%. Οι τράπεζες έκλεισαν στο -1,20%.

Ξεχώρισε η μετοχή της ΕΤΕ με οριακή άνοδο 0,03%, αν και απώλεσε τα περισσότερα κέρδη που ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν τα 2%.

Μarfin και ΟΠΑΠ από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσαν κέρδη 0,81% και 0,60% αντίστοιχα, ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν η ΔΕΗ με 4,59%, AΔΜΗΕ με 4,40%, η Πειραιώς με 3,89% και ο Μυτιληναίος με 3,65%.

Το χρηματιστήριο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής με ήπια πτώση 0,17%, αντιστρέφοντας κέρδη που στη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασαν το +0,88%. H Euroxx Research αναμένει ότι η αγορά θα παραμείνει κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Στα της οικονομίας, η καλύτερη της αναμενόμενης απόδοση του τουρισμού (τα τουριστικά έσοδα αναμένεται τελικά να φτάσουν στο 90% των επιπέδων του 2019, αντί για 80% που αναμενόταν προηγουμένως) ενδέχεται να δημιουργήσει πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο 600 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. ευρώ, ο οποίος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την επέκταση των μέτρων αντιμετώπισης του υψηλού κόστους καυσίμων.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, την Τετάρτη ξεκινά η δημόσια προσφορά μετοχών της Dimand για την είσοδό της στην κύρια αγορά του ΧΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δεν έπεισε η αρχική τεχνική αντίδραση

Κέρδη στο Χρηματιστήριο με τραπεζικό στήριγμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider