Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο - Παραμένει η ανησυχία για τις παγκόσμιες προμήθειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο - Παραμένει η ανησυχία για τις παγκόσμιες προμήθειες
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 109,68 δολάρια και το Brent στα 115,14 δολάρια.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη λόγω της υψηλής ζήτησης καυσίμων το καλοκαίρι, ενώ οι προμήθειες παραμένουν περιορισμένες εξαιτίας των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο μετά την εισβολή του στην Ουκρανία.

Ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo, μιλώντας στο Reuters εκτίμησε ότι παρά τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη, τα τελευταία στοιχεία για τη δραστηριότητα στην αεροπλοΐα και την κινητικότητα στους δρόμους των ΗΠΑ συνεχίζουν να μαρτυρούν σταθερή ζήτηση για πετρέλαιο.

«Περιμένουμε να βελτιωθεί περαιτέρω η ζήτηση πετρελαίου, επωφελούμενοι από το άνοιγμα της Κίνας, τα καλοκαιρινά ταξίδια στο βόρειο ημισφαίριο και την αλλαγή του καιρού στη Μέση Ανατολή. Με την αύξηση της προσφοράς να υπολείπεται της αύξησης της ζήτησης τους επόμενους μήνες, συνεχίζουμε να αναμένουμε υψηλότερες τιμές του πετρελαίου», εκτιμά.

Παραμένουν οι ανησυχίες για την παγκόσμια προσφορά αργού

Οι τιμές υποστηρίχθηκαν από το άγχος της προσφοράς μετά τις κυρώσεις σε αποστολές πετρελαίου από τη Ρωσία, τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, και τα ερωτήματα σχετικά με το πώς μπορεί να μειωθεί η ρωσική παραγωγή λόγω των κυρώσεων στον εξοπλισμό που απαιτείται για την παραγωγή.

«Οι ανησυχίες για την προσφορά είναι απίθανο να υποχωρήσουν αν δεν υπάρξει λύση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ή εάν δεν δούμε απότομη αύξηση της προσφοράς είτε από τις ΗΠΑ είτε από τον ΟΠΕΚ», δήλωσε ο Madhavi Mehta, αναλυτής έρευνας εμπορευμάτων στην Kotak Securities.

Στο μεταξύ, υποχωρούν οι προοπτικές για επιτυχή διαπραγμάτευση μιας πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν και για άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ στον ενεργειακό τομέα του Ιράν.

Το Ιράν κλιμακώνει περαιτέρω τον εμπλουτισμό του ουρανίου και προετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει προηγμένες φυγόκεντρες στην υπόγεια τοποθεσία του Fordow, σύμφωνα με έκθεση της πυρηνικής επιτήρησης των Ηνωμένων Εθνών που είδε το Reuters.

Την Τρίτη το μεσημέρι (14:31 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 109,68 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,56% και το Brent στα 115,14 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,86%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γέλεν: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους συμμάχους τους για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

IEF: Σε προ πανδημίας επίπεδα η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου τον Απρίλιο με «ένοχη» την Ασία

Λιβύη: Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε στα 700.000 βαρέλια

gazzetta
gazzetta reader insider insider