Κέρδη στην Wall Street, μετά τα στοιχεία του αμερικανικού ΑΕΠ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street, μετά τα στοιχεία του αμερικανικού ΑΕΠ
Τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones, σε μια προσπάθεια για «χτίσιμο» θετικού σερί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Με άνοδο κινείται η Wall Street, καθώς οι Αμερικανοί επενδυτές αποτιμούν τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας στο α' τρίμηνο του 2022 και εν μέσω των εταιρικών εξελίξεων, σε μια προσπάθεια για «χτίσιμο» θετικού σερί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,91% ή 293,52 μονάδες στις 32.413 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,81% ή 32,33 μονάδες στις 4.013 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,65% ή 81,46 μονάδες.

Το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο στις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), με τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη να δείχνουν πως η τράπεζα θα προχωρήσει με νέες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της, μεγέθους κοντά στις 50 μονάδες βάσης, μέσα στο καλοκαίρι.

Στο επίκεντρο παραμένει το κατά πόσο η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed θα επηρεάζει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, εν μέσω του αυξημένου πληθωρισμού και των επιπτώσεων που έχουν στις ΗΠΑ ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα. Τα δύο τελευταία φάνηκε πως επηρεάζουν αρνητικά το αμερικανικό ΑΕΠ, που συρρικνώθηκε με ρυθμό μεγαλύτερο των εκτιμήσεων για το α' τρίμηνο του 2022.

Μάκρο

Κατακόρυφη μείωση κατέγραψαν οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, ξεπερνώντας αρνητικά τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εθνική ένωση κτηματομεσιτών της χώρας (NRA).

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν 3,9% έναντι συρρίκνωσης 1,6% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 2,1%. Πρόκειται για τον 6ο συνεχόμενο μήνα πτώσης και το χαμηλότερο επίπεδο των μηνιαίων πωλήσεων από τον Απρίλιο του 2020.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Στην οριστικοποίηση της εξαγοράς της VMware έναντι του ποσού των 61 δισ. δολαρίων προχωράει η Broadcom, σημειώνοντας την τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά στον τεχνολογικό κλάδο μετά την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft για 69 δισ. δολάρια και της EMC από την Dell το 2016.

Η μετοχή της Broadcom σημειώνει ήπιες απώλειες.

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα έσοδα της Alibaba για τη χρήση του δ' τρίμηνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 204,05 δισ. γουάν (32,19 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 9% σε ετήσια βάση και πάνω από τα 199,47 δισ. γουάν που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet.

Η μετοχή της Alibaba στην Wall Street ενισχύεται κοντά στο 4%.

Απώλειες πλησίον του 5% σημειώνει η μετοχή της Nvidia, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο τεχνολογικός όμιλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τα πρακτικά της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider