Αυξημένα τα έσοδα της Alibaba - Αρνητικός αντίκτυπος από τα lockdown στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ετήσιοι ενεργοί χρήστες της Alibaba έφτασαν τους 1,31 δισ., με περίπου 1 δισ. από αυτούς στην Κίνα και 305 εκατ. χρηστών στο εξωτερικό.

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα έσοδα της Alibaba για τη χρήση του δ' τρίμηνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 204,05 δισ. γουάν (32,19 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 9% σε ετήσια βάση και πάνω από τα 199,47 δισ. γουάν που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 7,95 γουάν έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 7,10 γουάν ανά μετοχή.

Οι ετήσιοι ενεργοί χρήστες της Alibaba έφτασαν τους 1,31 δισ. για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, με περίπου 1 δισ. από αυτούς στην Κίνα και 305 εκατ. χρηστών στο εξωτερικό.

Σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Alibaba σημειώνει ότι «από τα μέσα του Μαρτίου, η εγχώρια δραστηριότητα μας έχει επηρεαστεί σημαντικά από την αναζωπύρωση του κορονοϊού στην Κίνα, ιδιαίτερα στη Σαγκάη. Με δεδομένους τους κινδύνους και τις αβεβαιότητας που προκύπτουν λόγω του κορονοϊού, θεωρούμε σωστό να μην εκδώσουμε καθοδήγηση για την πορεία της εταιρείας στο νέο οικονομικό έτος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider