Παραμένει η νευρικότητα στην Wall Street, μετά από τα πρακτικά της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραμένει η νευρικότητα στην Wall Street, μετά από τα πρακτικά της Fed
Μικρές απώλειες για τον Dow Jones και ήπια κέρδη για τον Nasdaq, μετά από τη δημοσίευση των πρακτικών από την FOMC της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: 21:14

Με μεικτά πρόσημα κινείται η Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τις προθέσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τις επόμενες κινήσεις στο «μέτωπο» της αύξησης των επιτοκίων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,22% ή 70,14 μονάδες στις 31.858 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,23% ή 12,02 μονάδες στις 3.951 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,78% ή 88,25 μονάδες στις 11.354 μονάδες.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) τον Μάιο έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της τράπεζας σκοπεύουν να συνεχίσουν για τους επόμενους μήνες με τον σχεδιασμό που έχει προαναγγείλει ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, Τζερόμ Πάουελ/

Σημειώνεται πως η διάθεση της τράπεζας για αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης τους επόμενους μήνες εντείνει τις ανησυχίες για το κατά πόσο η «σύσφιξη» της πολιτικής της Fed ώστε να καταπολεμηθεί ο υψηλός πληθωρισμός μπορεί να φέρει πιο κοντά το ενδεχόμενο ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ.

Μάκρο

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ μειώθηκαν για 2η συνεχή εβδομάδα, κάτι που όμως δεν ήταν αρκετό για να τονώσει τη ζήτηση είτε για νέα δάνεια αγοράς κατοικίας είτε για αναχρηματοδοτήσεις, σύμφωνα με εβδομαδιαία έκθεση από την Ένωση Τραπεζιτών Υποθηκών της χώρας.

Τα επιτόκια εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλότερα από ό,τι ήταν τα δύο τελευταία χρόνια. Την προηγούμενο εβδομάδα το μέσο επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου διάρκειας 30 ετών με προσαρμοζόμενα υπόλοιπα δανείων 647.200 δολαρίων ή λιγότερο, μειώθηκε στο 5,46% από 5,49%, και σε μονάδες μειώθηκε σε 0,60 από 0,74 για δάνεια με 20% προκαταβολή.

Κάμψη στις παραγγελίες διαρκών αγαθών των ΗΠΑ καταγράφηκε τον Απρίλιο, καθώς ενισχύθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαίο επίπεδο έναντι αύξησης 1,1% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση 0,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider