Επιστροφή στα κέρδη στη Wall Street - Ράλι 430 μονάδων ο Dow, 2,7% o Νasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα κέρδη στη Wall Street - Ράλι 430 μονάδων ο Dow, 2,7% o Νasdaq
Νίκησε το αρνητικό κλίμα η Wall Street την Τρίτη, μετά τις σημαντικές απώλειες των τελευταίων εβδομάδων στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων από την Fed, με τους δείκτες να σημειώνουν σημαντικά κέρδη, και παρά τις πρόσκαιρες διακυμάνσεις, να καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την ημέρα κοντά στα ενδοσυνεδριακά υψηλά. 

Νίκησε το αρνητικό κλίμα η Wall Street την Τρίτη, μετά τις σημαντικές απώλειες των τελευταίων εβδομάδων στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων από την Fed, με τους δείκτες να σημειώνουν σημαντικά κέρδη, και παρά τις πρόσκαιρες διακυμάνσεις, να καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την ημέρα κοντά στα ενδοσυνεδριακά υψηλά.

Έτσι, ο Dow Jones κέρδισε 1,34% ή 431 μονάδες στις 32.354 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 2,02% ή 80 μονάδες στις 4.089 μονάδες, και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,76% ή 321 μονάδες, στις 11.984 μονάδες.

Την αποφασιστικότητά του να μειώσει τον πληθωρισμό τόνισε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, λέγοντας ότι δεν θα διστάσει να υποστηρίξει τις αυξήσεις των επιτοκίων έως ότου οι τιμές αρχίσουν να πέφτουν ξανά προς ένα υγιές επίπεδο. «Αν αυτό συνεπάγεται τη μετάβαση πέραν των επιπέδων που είναι ευρέως κατανοητά ως ουδέτερα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε», είπε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στη Wall Street Journal σε μια συνέντευξη του.

Μάκρο

Με άνοδο ηπιότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, δείχνοντας πως οι καταναλωτές στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου «κρατούν γερά» απέναντι στις αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφονται στη χώρα. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο 0,9% έναντι αύξησης 1,4% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο 1%. Πρόκειται για τον 4ο συνεχόμενο μήνα ανόδου των λιανικών πωλήσεων. Οι λιανικές πωλήσεις εκτός των αυτοκινήτων αυξήθηκαν 0,6% έναντι αύξησης 2,1% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,4%.

Εταιρικά νέα

Πτωτικά κινήθηκαν τα κέρδη της Walmart για το α' τρίμηνο του 2022, με τον κολοσσό του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ να καταγράφει απώλειες από την αύξηση των ενεργειακών τιμών και από τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Ειδικότερά, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 2,05 δισ. δολάρια ή 74 σεντ ανά μετοχή έναντι των 2,73 δισ. δολαρίων ή 97 σεντ ανά μετοχή στο α' τρίμηνο του 2021. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,30 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για 1,48 δολάρια ανά μετοχή. Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 141,24 δισ. δολάρια έναντι 138,31 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 138,94 δισ. δολάρια.

Σε ανοδική αναθεώρηση του ετήσιου outlook προχώρησε η Home Depot, έπειτα από τα ισχυρά κέρδη και έσοδα του πρώτου τριμήνου. Η εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων και ειδών σπιτιού εμφάνισε καθαρά κέρδη 4,23 δισ. δολάρια ή 4,09 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 4,15 δισ. δολάρια, ή 3,86 δολάρια ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πέρυσι. Αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Refinitiv, ανέμεναν κέρδη της τάξης των 3,68 δολ. ανά μετοχή. Παράλληλα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 3,8% στα 38,91 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 36,72 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος ενισχύθηκαν κατά 2,2% το α' τρίμηνο. Για το 2022, η Home Depot αναμένει αύξηση πωλήσεων περίπου 3% και κέρδη ανά μετοχή με αύξηση σε μέσο μονοψήφιο ποσοστό. Η εταιρεία προέβλεπε προηγουμένως «ελαφρώς θετική» αύξηση πωλήσεων και ενίσχυση κερδών ανά μετοχή σε χαμηλά μονοψήφια επίπεδα.

Η United Airlines αναθεώρησε θετικά την εκτίμηση για τα έσοδά της, αναφορικά με το τρίμηνο του διανύουμε, παρά το περιορισμένο πτητικό της πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στην αυξημένη ταξιδιωτική ζήτηση. Συγκεκριμένα, η εταιρία που έχει έδρα το Σικάγο αναμένει ότι τα συνολικά της έσοδα, για κάθε διαθέσιμη επιβατική θέση ανά μίλι ταξιδιού θα αυξηθούν κατά 23%-25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση κατά 17%. Τον προηγούμενο μήνα, η United ανακοίνωσε ότι αναμένει τα υψηλότερα έσοδα τριμήνου στην ιστορία της, για το τρίμηνο μέσω του Ιουνίου, ώστε να βοηθηθεί και να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Εμπορεύματα

Ανοδικά έκλεισαν τα συμβόλαια του χρυσού την Τρίτη, επεκτείνοντας την ανάκαμψη από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών καθώς το δολάριο υποχώρησε από το υψηλό σχεδόν δύο δεκαετιών. Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 5,90 δολάρια ή 0,3%, για να διαμορφωθεί στα 1.818,90 δολάρια η ουγγιά, μετά από άνοδο 0,3% την προηγούμενη συνεδρίαση και κλείσιμο κάτω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 19,9 σεντς ή 0,9%, κλείνοντας στα 21,750 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη, αν και νωρίτερα κατέγραψαν ενδοσυνεδριακά υψηλά επτά εβδομάδων, μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ θα χαλαρώσουν ορισμένους περιορισμούς στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Το Brent υποχώρησε κατά 2,31 δολάρια ή 2%, για να διαμορφωθεί στα 111,93 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικάνικο αργό υποχώρησε 1,8 δολάρια ή 1,6%, φθάνοντας στα 112,40 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες για τη μετοχή της Walmart, καθώς ενέργεια και ακρίβεια περιόρισαν τα κέρδη

Home Depot: Αναθεωρεί ανοδικά το outlook, μετά τα καλύτερα κέρδη και έσοδα στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider