Απώλειες για τη μετοχή της Walmart, καθώς ενέργεια και ακρίβεια περιόρισαν τα κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για τη μετοχή της Walmart, καθώς ενέργεια και ακρίβεια περιόρισαν τα κέρδη
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,30 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 1,48 δολάρια ανά μετοχή.

Πτωτικά κινήθηκαν τα κέρδη της Walmart για το α' τρίμηνο του 2022, με τον κολοσσό του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ να καταγράφει απώλειες από την αύξηση των ενεργειακών τιμών και από τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ειδικότερά, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 2,05 δισ. δολάρια ή 74 σεντ ανά μετοχή έναντι των 2,73 δισ. δολαρίων ή 97 σεντ ανά μετοχή στο α' τρίμηνο του 2021.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,30 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για 1,48 δολάρια ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 141,24 δισ. δολάρια έναντι 138,31 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 138,94 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις των προϊόντων της Walmart αυξήθηκαν κατά 3% σε ετήσιο βάση ενώ οι ηλεκτρονικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 1% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2021.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Walmart έφτασε να χάνει έως και 6% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ο CFO της Walmart, Μπρετ Μπιγκς, ανέφερε στο CNBC πως η αύξηση των ενεργειακών τιμών, η άνοδος του εργασιακού κόστους και ο αυξημένος πληθωρισμός επιβάρυναν την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 δεκαετιών, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον Απρίλιο, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 8,3% σε ετήσιο επίπεδο. Παράλληλα, το κόστος των τροφίμων ενισχύθηκε 9,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Home Depot: Αναθεωρεί ανοδικά το outlook, μετά τα καλύτερα κέρδη και έσοδα στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider