«Άλμα» 12% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο - Μειωμένες κατά 30% οι ροές μέσω Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άλμα» 12% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο - Μειωμένες κατά 30% οι ροές μέσω Ουκρανίας
«Άλμα» άνω του 12% σημειώνουν την Πέμπτη οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου. Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο.

«Άλμα» άνω του 12% σημειώνουν την Πέμπτη οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, καθώς η διακοπή της μεταφοράς αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Sokhranivka σε συνδυασμό με τις ανησυχίες σχετικά με τα ρωσικά αντίποινα στις δυτικές κυρώσεις, δίνουν νέα ώθηση στην τιμή του εμπορεύματος.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) η τιμή του φυσικού αερίου στην Ολλανδία βρισκόταν στα 106,65 ευρώ ανά μεγαβατώρα, σημειώνοντας αύξηση 13,4%, καθώς οι παραδόσεις από τη Ρωσία μέσω Ουκρανίας έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 30% στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Απριλίου, δημιουργώντας ανησυχία αναφορικά με τη συνολική διαθεσιμότητα φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στην Gazprom Germania GmbH και σε διάφορες θυγατρικές της εταιρείας που βρίσκονται τώρα υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της Γερμανίας.

Την ίδια στιγμή, ήπια αποκλιμάκωση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι φόβοι για ύφεση εξαιτίας της εκτόξευσης του πληθωρισμού και του πολέμου στην Ουκρανία φέρνουν απώλειες για τον «μαύρο χρυσό» μετά τα ισχυρά κέρδη της Τετάρτης.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου για το αμερικανικό WTI χάνουν 1,5% και βρίσκονται στα επίπεδα των 104,11 δολαρίων/βαρέλι, ενώ το ευρωπαϊκό Brent Ιουλίου υποχωρεί κατά 1,4% στα 106,04 δολάρια/βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Δυνατή, υπό προϋποθέσεις, η ενδεχόμενη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου τον χειμώνα

Κλιμακώνει την αγωνία για το φυσικό αέριο η απόφαση της Ουκρανίας να κλείσει μια στρόφιγγα -Πιθανή νέα άνοδος της τιμής

Ευθύνες στη Ρωσία καταλογίζει η Ουκρανία μετά τη διακοπή της ροής φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider