Στις διαθέσεις των πωλητών περνά εκ νέου η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις διαθέσεις των πωλητών περνά εκ νέου η Wall Street
Μετά τις βαριές απώλειες που έχουν σημειώσει από τις αρχές του έτους και ειδικά κατά το τελευταίο τριήμερο, οι αμερικανικές μετοχές ανακάμπτουν έστω και με μια βραχυπρόθεσμη οπτική.

Τελευταία ενημέρωση 19:30

Έρμαιο των διαθέσεων των πωλητών παραμένει η Wall Street, με την όποια ανάκαμψη και δυναμική να αποδεικνύεται πρόσκαιρη, και με τους short να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι.

Μάλιστα τη Δευτέρα, ο S&P 500 υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων στο χαμηλό των 3.975,48, σηματοδοτώντας το πιο αδύναμο σημείο του δείκτη από τον Μάρτιο του 2021. Επίσης, ο δείκτης υποχώρησε κατά 17% από το υψηλό 52 εβδομάδων, καθώς η Wall Street αγωνιζόταν να ανακάμψει από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το τοπικό κατώτατο σημείο στις μετοχές αναμένεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά θα περιμένουμε πιο σαφή σημάδια οποιασδήποτε έστω και προσωρινής σταθεροποίησης του κλίματος», αναφέρει ο Ebrahim Rahbari της Citi.

«Το συναίσθημα ήταν πολύ bullish τους τελευταίους μήνες, αν όχι τις τελευταίες εβδομάδες σίγουρα, και η αδυναμία των ράλι...σας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, που σημαίνει ότι οι αρκούδες έχουν τον έλεγχο», δήλωσε ο Adam Sarhan, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments.

Καθώς το ξεπούλημα των μετοχών συνεχίζεται, ορισμένοι επενδυτές και αναλυτές επισημαίνουν την αξία των μετοχών ως καλό αντιστάθμισμα εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων.

«Παρά την προσδοκία μας για πτώση του πληθωρισμού και διατηρήσιμη ανάπτυξη, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για περαιτέρω αστάθεια των μετοχών εν μέσω σημαντικών κινήσεων σε βασικές οικονομικές μεταβλητές και αγορές ομολόγων», έγραψε ο Mark Haefele της UBS σε ανάλυση του. «Συνεχίζουμε να ευνοούμε τομείς της αγοράς που θα πρέπει να έχουν καλύτερη απόδοση σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού».

Έτσι, η αμερικανική αγορά περνά εκ νέου την Τρίτη σε αρνητικό έδαφος με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,58% στις 3.969 μονάδες, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,95% στις 31.937 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,07% στις 11.609 μονάδες.

Στο 2,97% υποχωρεί η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου.

Επίσης, πάνω από 1 τρισ. δολάρια από την χρηματιστηριακή τους αξία έχουν χάσει οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο στις τελευταίες τρεις «καταστροφικές» συνεδριάσεις της Wall Street.

Οι μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου συνολικά έχουν ξεπουλήσει «άγρια» από όταν η Fed αύξησε το βασικό της επιτόκιο την Τετάρτη, αλλά ο κλάδος της τεχνολογίας έχει υποφέρει ακόμα περισσότερο από άλλους τομείς της οικονομίας.

Οι επενδυτές έχουν πλέον λιγότερο ενδιαφέρον για τις τεχνολογικές εταιρείες που ήταν κυρίαρχες στην εντυπωσιακή άνοδο της αγοράς τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και τώρα κατευθύνουν ολοένα περισσότερα χρήματα προς πιο ασφαλείς επενδυτικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων βασικών προϊόντων όπως η Campbell Soup, η General Mills και η J.M. Smucker.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider