Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προς πτώση σε μηνιαίο επίπεδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προς πτώση σε μηνιαίο επίπεδο
Εν μέσω των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και με την προσοχή στραμμένη στα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου. Ισχυρή άνοδος και στις ασιατικές αγορές.

Τελευταία Ενημέρωση 12:45

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ωστόσο περιορίστηκαν έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου και του πληθωρισμού Απριλίου της Ευρωζώνης και εν μέσω των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,83%, με τον τεχνολογικό κλάδο να σημειώνει κέρδη άνω του 2%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει άνοδο 0,8%.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει κέρδη 0,88%, στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύεται 0,75%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στο +0,05%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 0,72%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,54%.

Στην τελευταία θέση του δείκτη των ευρωπαϊκών blue chip, η γερμανική εταιρεία καταναλωτικών ειδών Henkel, χάνει σχεδόν 8%, έπειτα από την καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του 2022, εξαιτίας του αυξημένου κόστους των πρώτων υλών που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε επίπεδο-ρεκόρ και τον Απρίλιο, ενώ το ΑΕΠ κατέγραψε βραδύτερη αύξηση στο πρώτο τρίμηνο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 7,5% σε ετήσια βάση, έπειτα από άνοδο 7,4% τον Μάρτιο, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο 0,2%, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον πόλεμο και τις γεωπολιτικές επιπτώσεις, έπειτα από τις προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για μια «αστραπιαία» απάντηση στις χώρες που παρεμβαίνουν αλλά και την απόφαση διακοπής φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Ασία

Οι μετοχές ενισχύθηκαν, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Wall Street. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κέρδισε 4,11%, ενώ στην Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε στο +2,41%, ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 3,69%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία ενισχύθηκε 1,75%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 1,03% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +1,06%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider