Ράλι ανόδου στην Wall Street, με «καύσιμο» τα εταιρικά αποτελέσματα - Κέρδη+17% για την Meta

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι ανόδου στην Wall Street, με «καύσιμο» τα εταιρικά αποτελέσματα - Κέρδη+17% για την Meta
Κέρδη άνω του 3% για τον Nasdaq και τριψήφια άνοδο για τον Dow Jones, με την προσοχή των Αμερικανών επενδυτών στις αποφάσεις της Fed.

Ισχυρότατη άνοδο κατέγραψε για την Πέμπτη η Wall Street, με τους επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο να «πατούν» πάνω στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο του 2022 και να αναμένουν εξελίξεις για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, μετά από την πτωτική πορεία που είχε το μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου στην αρχή του έτους.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 1,85% ή 614,46 μονάδες στις 33.916 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 2,51% ή 104,94 μονάδες στις 4.288 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 3,06% ή 382,60 μονάδες στις 12.871 μονάδες.

Κύρια αιτία για τη σημερινή άνοδο ήταν η πορεία των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών. Η μετοχή της Meta κατέγραψε κέρδη άνω του 17%, μετά από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η μητρική του Facebook την Τρίτη, «καλύπτοντας» μέρος των μεγάλων απωλειών που έχει σημειώνει η μετοχή της από την αρχή του 2022.

Σημειώνεται πως μετά το κλείσιμο είναι η σειρά της Amazon και της Apple να ανακοινώσουν τα μεγέθη τους για το α' τρίμηνο του έτους, ενώ η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου πρόσφατα άνοιξε μία έρευνα για τη νομιμότητα της εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ.

Η Wall Street αναμένει από τώρα τη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) την ερχόμενη εβδομάδα, ειδικότερα για το εύρος αύξησης των βασικών επιτοκίων της, με τις αγορές να αναμένουν αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για το ΑΕΠ των ΗΠΑ και τα οποία έδειξαν υποχώρηση της ανάπτυξης για το α' τρίμηνο αυξάνουν τους προβληματισμούς για τις επόμενες κινήσεις της Fed, ειδικότερα με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να βρίσκεται σε υψηλά δεκαετιών και καθώς αναμένεται να φανούν οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Στα του πολέμου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε σήμερα το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πακέτο χρηματοδότησης 33 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Εμπορεύματα

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου για την Πέμπτη, με τον «μαύρο χρυσό» να ωφελείται από τις εντεινόμενες πιέσεις που δέχεται η Ρωσία λόγω των κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκαν 3,3% ή 3,34 δολάρια στα 105.36 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουλίου, κέρδισαν 2,34% ή 2,46 δολάρια στα 107.42 δολάρια ανά βαρέλι.

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσε την Πέμπτη η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να καταφέρνει να ανακάμψει από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά εν μέσω της σημαντικής ανόδου του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος.

Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκαν 0,1% ή 2,6 δολάρια στα 1.891,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Το Twitter «έχασε» τις εκτιμήσεις των εσόδων των αναλυτών, ανακοινώνοντας 1,2 δισ. δολάρια έναντι 1,23 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv. Ανακοίνωσε κέρδη 61 σεντς ανά μετοχή, τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν με τις εκτιμήσεις, επειδή περιλαμβάνουν κέρδη από την πώληση του MoPub.

Καλυτέρα των αναμενόμενων τα αποτελέσματα α’ τριμήνου που ανακοίνωσε η McDonald’s, με τα έσοδα της να εμφανίζονται ενισχυμένα από την άνοδο των τιμών στις ΗΠΑ αλλά και τις αυξημένες διεθνείς πωλήσεις.

Στα κέρδη ανά μετοχή η αλυσίδα fast food ανακοίνωσε 2,28 δολάρια προσαρμοσμένα, ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 5,67 δισ. δολάρια έναντι 5,59 δισ. δολάρια που αναμένονταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Refinitiv.

Η Comcast ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3,55 δισ. δολαρίων ή 78 σεντς ανά μετοχή στο α' τρίμηνο, από 3,33 δισ. δολάρια ή 71 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 86 σεντς, από 76 σεντς έναν χρόνο πριν, ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για κέρδη 80 σεντς.

Μάκρο

Η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε 1,4% για σε τριμηνιαίο επίπεδο, έναντι ανάπτυξης 6,9% στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια ανάπτυξη 1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, η προσωπική κατανάλωση αυξήθηκε 2,7% για το α' τρίμηνο έναντι αύξησης 2,5% στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε άνοδο τις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider