«Βουτιά» 5% για το πετρέλαιο - Ισχυρές απώλειες και για το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 5% για το πετρέλαιο - Ισχυρές απώλειες και για το φυσικό αέριο
Στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και μία εβδομάδα οι τιμές του αργού.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι φόβοι για μείωση της ζήτησης εξαιτίας των παρατεταμένων lockdown στην Κίνα σε συνδυασμό με την ανησυχία σχετικά με την αναστολή ορισμένων εξαγωγών από τη Λιβύη, «έριξαν» τις τιμές του αργού στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 12 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Μαΐου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 102,56 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 5,2% ή 5,65 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με το συμβόλαιο Ιουνίου να κλείνει στα 107,25 δολάρια/βαρέλι, με πτώση 5,2% ή 5,91 δολαρίων/βαρέλι. Σύμφωνα με το MarketWatch, πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο τόσο του brent όσο και του WTI σχεδόν από τα μέσα Απριλίου, μόλις μία ημέρα μετά την επίτευξη νέων υψηλών για τον τρέχοντα μήνα.

Την ίδια στιγμή, ισχυρές απώλειες που «άγγιξαν» το 8,2% κατέγραψαν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς διαμορφώθηκαν στα 7,176 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, μόλις μία ημέρα μετά τα νέα υψηλά 14 ετών που «πέτυχαν» την Δευτέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Απομακρύνθηκε από τα υψηλά πέντε ετών με απώλειες 1,4%

Το ρωσικό πετρέλαιο άρχισε να δέχεται τις πιέσεις των κυρώσεων - 300.000 βαρέλια λιγότερα τον Μάρτιο

Ανεστάλη η παραγωγή σε μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα στη Λιβύη

gazzetta
gazzetta reader insider insider