«Εκτοξεύει» τη μετοχή της Tesla η Cathie Wood - Το bull και το bear σενάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εκτοξεύει» τη μετοχή της Tesla η Cathie Wood - Το bull και το bear σενάριο
Tesla 3
Η Cathie Wood's Ark Investment Management εκτινάσσει πλέον τη μετοχή της Tesla με τιμή στόχο στα 4.600 δολάρια, ήτοι 4 φορές πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα έως το 2026.

Η Cathie Wood's Ark Investment Management εκτινάσσει πλέον τη μετοχή της Tesla με τιμή στόχο στα 4.600 δολάρια, ήτοι 4 φορές πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα έως το 2026.

Η Ark πέρυσι δήλωσε ότι είδε τις μετοχές της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων να αγγίζουν τα 3.000 δολάρια έως το 2025, αλλά έκτοτε έχει ενημερώσει τις τιμές στόχους της εν μέσω νέων προσδοκιών σχετικά με την μελλοντική επιχείρηση robotaxi και την αποδοτικότητα της Tesla.

Το bull case της εταιρείας υποδηλώνει ότι η τιμή θα μπορούσε να ανέλθει στα 5.800 δολάρια περίπου έως το 2026 και το bear δείχνει στα 2.900 δολάρια -- ακόμα περίπου τρεις φορές περισσότερο από την τρέχουσα τιμή της μετοχής των 1.005 δολαρίων περίπου.

«Αν και συντονισμένοι στις προσδοκίες μας για το 2026, πιστεύουμε ότι το μοντέλο μας για την Tesla είναι μεθοδολογικά συντηρητικό», έγραψε η Tasha Keeney, της Ark, σε μια ανάρτηση στο blog την περασμένη εβδομάδα. «Υποθέτουμε ότι η μετοχή της Tesla θα διαπραγματευτεί σαν μια ώριμη εταιρεία και όχι σαν μια εταιρεία υψηλής ανάπτυξης το 2026».

Tesla

Η Wood είναι από καιρό ένθερμη υποστηρικτής της Tesla και του διευθύνοντος συμβούλου της Έλον Μασκ. Ενώ η ναυαρχίδα Ark Innovation ETF περιόρισε τη θέση της στην Tesla τον περασμένο μήνα, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή της, αποτελώντας το 10% του κεφαλαίου του αμοιβαίου.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι τόσο θετικοί στη μετοχή μετά από ένα ράλι 40% τους τελευταίους 12 μήνες. Στην πραγματικότητα, ο David Trainer, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας New Constructs, βλέπει την τιμή της μετοχής της Tesla να πέφτει από 150 έως 200 δολάρια.

«Η Tesla απολάμβανε ένα πλεονέκτημα πρώτης κίνησης για λίγο, αλλά δεν το έχει πλέον και υπάρχουν πολλά άλλα EV στο δρόμο που την ανταγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία», είπε.

Ένας βασικός μοχλός του νέου μοντέλου της Ark είναι οι προσδοκίες για μεγαλύτερη ζήτηση για αυτόνομη οδήγηση, η αγορά εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 11 έως 12 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την Keeney. Η Ark έχει επίσης αυξήσει την πεποίθησή της στην ικανότητα της Tesla να επιτυγχάνει πλήρη αυτόνομη οδήγηση, με την μελλοντική επιχείρηση robotaxi της αυτοκινητοβιομηχανίας να συμβάλλει στο 60% της αναμενόμενης αξίας της το 2026.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο λέει πως δεν έχει σπίτι

Τι αναμένουν οι αναλυτές από Netflix - Tesla για το πρώτο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider