Στο fund της Κάθι Γούντ στρέφονται οι επενδυτές παρά τις βαριές απώλειες που καταγράφει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο fund της Κάθι Γούντ στρέφονται οι επενδυτές παρά τις βαριές απώλειες που καταγράφει
Το Ark Innovation Fund (ΑRΚΚ) κατέγραψε ιδιαίτερα υψηλές εισροές για τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες που έφτασαν στα 850 εκατ. δολάρια.

Το Ark Innovation Fund (ΑRΚΚ) κατέγραψε ιδιαίτερα υψηλές εισροές για τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες που έφτασαν στα 850 εκατ. δολάρια, παρά το γεγονός ότι το fund έχει πιεστεί ιδιαίτερα από τις αρχές του 2022 καταγράφοντας απώλειες άνω του 35%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η Γούντ, της οποίας οι επιλογές στις μετοχές, την μετέτρεψαν σε ένα ισχυρό όνομα της Wall Street μετά την απόδοση του 150% που πρόσφερε το ARKK ο 2020, συνάντησε ισχυρά εμπόδια ήδη από πέρυσι όταν το fund «κάηκε» από τα ισχυρά ονόματα τεχνολογίας που βρέθηκαν υπό ισχυρές πιέσεις λόγω των ανησυχιών ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια.

«Μπορείτε να βασιστείτε στις επιλογές μετοχών της Κάθι Γούντ», είπε Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής του ETF του Bloomberg Intelligence. «Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν θαυμάζουν τις μετοχές της βρίσκουν ελκυστικό να αγοράσουν το χαρτοφυλάκιο με τις μετοχές της ARK σε αυτή την τιμή».

«Δεδομένων των προσδοκιών μας για ανάπτυξη σε αυτές τις νέες τεχνολογίες, νομίζω ότι θα δούμε θεαματικές αποδόσεις», δήλωσε ο Wood σε συνέντευξή της στο CNBC.

Από την άλλη, σε πρόσφατο σημείωμά της η Datatek Research παρομοίασε την τροχιά του ARKK με τη φούσκα dot com της δεκαετίας του 1990. «Η επίδοση του ARKK από τα υψηλά επίπεδα ακολούθησε γενικά την ίδια καθοδική πορεία με τον Nasdaq στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η καλύτερη αναλογία με τις υπερτιμημένες μετοχές τεχνολογίας που ξεφούσκωσαν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider