Wall Street: Δεύτερη εβδομάδα απωλειών - Ο Dow έχασε πάνω από 200 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Δεύτερη εβδομάδα απωλειών - Ο Dow έχασε πάνω από 200 μονάδες
Οι μετοχές καταγράφουν δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, καθώς η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αναταράσσουν τις αγορές.

Πτωτικά κινήθηκαν οι κυριότεροι αμερικανικοί δείκτες την Παρασκευή, καταγράφοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, καθώς τα νέα για την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κράτησαν σε επιφυλακή τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι ΗΠΑ αναμένουν μία ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας εντός των επόμενων ημερών, το ίδιο είχε δηλώσει την Πέμπτη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σε ομιλία του στον ΟΗΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκτιμάται πως θα ανακοινώσει την ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή με περισσότερους στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC News.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 34.079 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,68% ή 232,85 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 διαμορφώθηκε στις 4.348 μονάδες με πτώση 0,72% ή 31,39 μονάδες.

Απώλειες 1,23% σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε με 13.548 μονάδες

Και οι τρεις δείκτες έχασαν, πάνω από 1% σε εβδομαδιαίο επίπεδο, έκαστος.

Υπενθυμίζεται πως στην συνεδρίαση της Πέμπτης, ο Dow Jones κατέγραψε την χειρότερη ημερήσια επίδοσή του από τον περασμένο Νοέμβριο, κλείνοντας με απώλειες 600 μονάδων, ενώ αντίστοιχη πτώση κατέγραψαν και οι S&P 500 και Nasdaq.

Μάκρο

Αύξηση της τάξης του 6,7% σημείωσαν τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ, σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αναλυτικότερα, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον τελευταίο μήνα του 2021 διαμορφώθηκαν στις 6,5 εκατομμύρια μονάδες, ωστόσο ήταν λιγότερες κατά 2,3% σε σχέση με τις αντίστοιχες πωλήσεις τον Ιανουάριο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider