Πτώση 2,7% για τον Nasdaq υπό τον φόβο μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Newsroom
Μοιράσου το
Πτώση 2,7% για τον Nasdaq υπό τον φόβο μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
Παράλληλα, η προσοχή βρίσκεται και στις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς αυξάνεται η ένταση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Ευρώπη, ενώ η προσοχή βρίσκεται και στις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Μετά από τη διαμόρφωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο 7,5% για τον Ιανουάριο, εντείνεται η πεποίθηση στις αγορές για το ότι η Fed θα προχωρήσει σε επιθετική «σύσφιξη» των πολιτικών προκειμένου να συγκρατήσει τις αυξημένες τιμές στην αμερικανική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs αναμένει πλέον επτά αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης σε καθεμία από τις υπόλοιπες συνεδριάσεις της FOMC το 2022, έναντι πέντε αυξήσεων που ανέμενε προηγουμένως.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 1,43% ή 503,53 μονάδες στις 34.738 μονάδες. Ο S&P 500 έπεσε 1,90% ή 85,44 μονάδες στις 4.513 μονάδες. Ο Nasdaq είχε πτώση 2,78% ή 394,49 μονάδες, στις 13,791 μονάδες

Μάκρο

Απρόσμενη πτώση σημείωσε ο δείκτης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ κατά τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε για τον Φεβρουάριο στις 61,7 μονάδες έναντι των 67,2 μονάδων τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 67 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Under Armour για το δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία υπόδησης και ένδυσης.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 1,52 δισ. δολάρια έναντι 1,40 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 1,46 δισ. δολάρια.

Αύξηση κερδών και εσόδων κατέγραψε η Goodyear για το δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ελαστικών.

Ειδικότερα, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 553 εκατ. δολάρια ή 1,93 δολάρια ανά μετοχή έναντι 63 εκατ. δολαρίων ή 27 σεντ ανά μετοχή στο δ' τρίμηνο του 2020. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 57 σεντ ή 44 σεντ ανά μετοχή έναντι 32 σεντ ανά μετοχή που ανέμεναν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.