Οριακές κινήσεις στην Wall Street για την αρχή της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές κινήσεις στην Wall Street για την αρχή της εβδομάδας
Με προσοχή στη Δευτέρα το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις επιχειρηματικές εξελίξεις.

Με μικρές διακυμάνσεις κινείται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, στον απόηχο της έντονης μεταβλητότητας των περασμένων ημερών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,03% ή 10,60 μονάδες στις 35.079 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,06% ή 3,43 μονάδες στις 4.504 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,47% ή 66,4 μονάδες στις 14.169 μονάδες.

Οι αναλυτές συνεχίζουν να εστιάζουν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το τέλος του 2021 και στην πορεία των πληθωριστικών πιέσεων που κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στην παγκόσμια οικονομία.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Θετικός πρωταγωνιστής για τη Δευτέρα είναι η μετοχή της Peloton, που σημειώνει άνοδο άνω του 25% μετά από τη φημολογία για πρόταση εξαγοράς της εταιρείας κατασκευής αθλητικού εξοπλισμού από την Amazon και την Nike.

Η Meta ανέφερε ότι εάν δεν μπορεί να βασιστεί σε νέες ή υπάρχουσες συμφωνίες, όπως οι λεγόμενες τυπικές συμβατικές ρήτρες, για την μεταφορά δεδομένων, τότε «πιθανότατα δεν θα μπορούσε να προσφέρει έναν αριθμό από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram, στην Ευρώπη».

Πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα από πωλήσεις και τα κέρδη της Tyson Foods, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο αμερικανικός όμιλος κρέατος.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις για τη χρήση του α' τριμήνου ανήλθαν σε 12,9 δισ. δολάρια έναντι 10,46 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 12,17 δισ. δολάρια.

Στην πώληση μετοχών συνολικής αξίας 80 εκατ. δολαρίων προχώρησε ο Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Alphabet -μητρικής εταιρείας της Google- λίγες μόνο ώρες μετά την εκτόξευση της αξίας τους, στον απόηχο των ανακοινώσεων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού για τις επιδόσεις του στο δ' τρίμηνο του 2021.

Σε συμφωνία για την συγχώνευση των Spirit Airlines και Frontier Group κατέληξαν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του MarketWatch, ενώ όπως σημειώνεται η αξία της νέας εταιρείας που θα προκύψει θα ανέρχεται στα 6,6 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider