Ο συνιδρυτής της Alphabet πούλησε μετοχές αξίας 80 εκατ. δολαρίων μετά την εκτόξευση της αξίας τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο συνιδρυτής της Alphabet πούλησε μετοχές αξίας 80 εκατ. δολαρίων μετά την εκτόξευση της αξίας τους
Στην πώληση μετοχών συνολικής αξίας 80 εκατ. δολαρίων προχώρησε ο συνιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Alphabet, λίγες μόνο ώρες μετά την εκτόξευση της αξίας τους.

Στην πώληση μετοχών συνολικής αξίας 80 εκατ. δολαρίων προχώρησε ο Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Alphabet -μητρικής εταιρείας της Google- λίγες μόνο ώρες μετά την εκτόξευση της αξίας τους, στον απόηχο των ανακοινώσεων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού για τις επιδόσεις του στο δ' τρίμηνο του 2021.

Πιο αναλυτικά, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Παρασκευής στην Wall Street, ο Πέιτζ εμφανίζεται να έχει προχωρήσει στην πώληση 13.889 μετοχών Κλάσης Γ' έναντι 2.920,53 δολαρίων η καθεμία, αποκομίζοντας το ποσό των 40,56 εκατ. δολαρίων, ενώ λίγο αργότερα την ίδια ημέρα πούλησε στην αγορά 13.889 μετοχές Κλάσης Α' έναντι 40,64 εκατ., με το συνολικό ποσό των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 81,2 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται πως η Google ανακοίνωσε πως το σύνολο των συναλλαγών που αφορούν στον Λάρι Πέιτζ ήταν μέρος ενός προκαθορισμένου σχεδίου συναλλαγών εκ μέρους του συνιδρυτή της Alphabet.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως οι μετοχές της Alphabet σημείωσαν ισχυρά κέρδη άνω του 7,5% κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες αφότου ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πως τα κέρδη και τα έσοδά της κατά το δ' τρίμηνο διαμορφώθηκαν αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγωγή 2,1 δισ. ευρώ εναντίον της Google από την σουηδική PriceRunner

Η Google επενδύει 1 δισ. δολάρια στην αγορά smartphone της Ινδίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider