ΗΠΑ: Η συγχώνευση Frontier - Spirit Airlines δημιουργεί νέο αεροπορικό κολοσσό αξίας 6,6 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η συγχώνευση Frontier - Spirit Airlines δημιουργεί νέο αεροπορικό κολοσσό αξίας 6,6 δισ. δολαρίων
Σε συμφωνία για την συγχώνευση των Spirit Airlines και Frontier Group κατέληξαν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του MarketWatch, ενώ όπως σημειώνεται η αξία της νέας εταιρείας που θα προκύψει θα ανέρχεται στα 6,6 δισ. δολάρια.

Σε συμφωνία για την συγχώνευση των Spirit Airlines και Frontier Group κατέληξαν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του MarketWatch, ενώ όπως σημειώνεται η αξία της νέας εταιρείας που θα προκύψει θα ανέρχεται στα 6,6 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Spirit θα λάβουν 1,9126 μετοχές της Frontier και επιπλέον το ποσό των 2,13 δολαρίων για κάθε μετοχή που κατέχουν. Αυτό ισούται με ένα premium 19% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Spirit την Παρασκευή και ένα premium 26% σε σχέση με τις σταθμισμένες μέσες τιμές όγκου των 30 ημερών συναλλαγών των Frontier και Spirit.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η συμφωνία των δύο εταιρειών αποτιμά την αξία της Spirit Airlines στα 2,9 δισ. δολάρια, ενώ η οριστικοποίηση του deal αναμένεται εντός του δεύτερου μισού του 2022, γεγονός που θα οδηγήσει στην δημιουργία της ισχυρότερης low cost αεροπορικής εταιρείας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις διοικήσεις των δύο εισηγμένων, η νέα εταιρεία αναμένεται να έχει ετήσια έσοδα της τάξης των 5,3 δισ. δολαρίων, με βάση τις επιδόσεις τους κατά το 2021, ενώ στο τέλος του έτους θα έχει ταμειακά διαθέσιμα 2,42 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, η νέα εταιρεία αναμένεται να προσφέρει στο επιβατικό κοινό περισσότερες από 1.000 πτήσεις κάθε ημέρα σε περισσότερους από 145 προορισμούς σε 19 χώρες, ενώ υπολογίζεται πως ως το 2026 θα δημιουργηθούν ως και 10.000 άμεσες θέσεις εργασίας.

«Μαζί, η Frontier και η Spirit στοχεύουν στην μεταστροφή της βιομηχανία προς όφελος των καταναλωτών, φέρνοντας περισσότερους προορισμούς τόσο στις ΗΠΑ όσο στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική αλλά και οικονομικότερα ναύλα για τους πολίτες», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εταιρείες.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Spirit ενισχύεται στις προσυνεδριακές συναλλαγές κατά 13%, ενώ ο τίτλος της Frontier σημειώνει μικρά κέρδη 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ - Κορονοϊός: Άρση του υποχρεωτικού τεστ για τους εμβολιασμένους ζητούν οι αεροπορικές εταιρείες

Qatar Airways: Παραγγελία - ρεκόρ άνω των 30 δισ. δολαρίων για αεροσκάφη Boeing 777X και 737 ΜΑΧ

«Μάζεμα» των ζημιών της Ryanair - «Εξαιρετικά αβέβαιο» το 2022 λόγω της Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider